a a

Sara Hildénin taidemuseon näyttely Apina ja vesiputous – Tämän ilmaston kuvia

Julkaistu 8.6.2018 15.49

Aika: 9.6.2018 10.00 – 2.9.2018 18.00
Paikka: Sara Hildénin taidemuseo

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Pääsymaksu: Liput 8/4 € tai Museokortti, perhelippu 18 €. Yli 10 hengen ryhmän jäsenet 6 €/hlö
Järjestäjä: Sara Hildénin taidemuseo

Kesänäyttelyssä Apina ja vesiputous – Tämän ilmaston kuvia sukelletaan luontoon, elämän alkulähteille. Luonnon ilmiöitä tarkastellaan nykytaiteen teosten muodostamalla aikajanalla, joka tarjoaa välineen ihmisen ja luonnon välisen suhteen tarkasteluun. Aikajana nostaa esille myös kysymyksiä katsojan ja teoksen välisestä sekä teosten keskinäisestä vuoropuhelusta.

 

Näyttelyn teokset – taiteilijoiden eri aikoina ja eri tekniikoilla toteuttamat kuvat – saavat merkityksen katsomiskokemuksen kautta. Sara Hildénin taidemuseon pyrkimyksenä on tarjota kesänäyttelyssään pohdittavaksi ajatuksia luonnosta taiteen kautta ja sen rinnalla. Mitä luonnossa näemme? Miten luonnon koemme? Mitä luonto meille merkitsee?

Yksittäisten luontoaiheiden ohella monet kesänäyttelyn teoksista ovat maisemia ja lukeutuvat osaksi maisemamaalauksen genreä, joka tekee näkyväksi ihmisen ja hänen elinympäristönsä välisen suhteen. Maisema-aiheen kautta voi tarkastella ympäröivää luontoa koskevien käsitysten ja mielikuvien muutoksia eri aikoina.

Näyttely perustuu Sara Hildénin säätiön uushankintoihin viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Esillä on teoksia lähes 30 taiteilijalta, joita ovat Petri Ala-Maunus, Josef Albers, HC Berg, Tony Cragg, Erno Enkenberg, Andreas Eriksson, Jussi Heikkilä, Timo Heino, Heli Hiltunen, Veikko Hirvimäki, Antti Immonen, Janne Kaitala, Pasi Karjula, Markus Konttinen, Richard Long, Markus Lüpertz, Fabian Marcaccio, Jaakko Mattila, Marika Mäkelä, Leena Nio, Eggert Pétursson, Tamara Piilola, Kimmo Pyykkö, Vesa-Pekka Rannikko, Silja Rantanen, Osmo Rauhala, ROP-taiteilijaryhmä (Tuomo Rosenlund ja Pekko Orava), Jukka Rusanen, Kim Simonsson, Yves Tanguy, Toni R. Toivonen ja Petri Yrjölä.

Näyttelyn yhteydessä julkaistavassa SAHIM-lehdessä (1/2018) avataan taiteen ja teosten sisältöjä katsomisen tueksi.

Sara Hildénin taidemuseo


Jaa: