Hae
Valikko
a a

Fiksu Assa

Julkaistu 10.4.2018 10.19

Aika: 18.4.2018 – 21.4.2018
Paikka: Rautatieaseman Pendoliinotunneli (ent. FoodStation), Matkakeskustunneli ja Pakkahuoneenaukio

Tapahtumalaji: Festivaalit, Kaupunkisuunnittelu, Markkinat ja messut
Järjestäjä: Tampereen kaupunki ja Ekokumppanit ry.
Yhteystiedot: Tapahtumakoordinaattori Kirsi Viertola
Ekokumppanit Oy, p. 040 800 7235, kirsi.viertola(at)tampere.fi


Fiksu Assa -tapahtuma muuttaa rautatieasemat ilmastoa säästävien tuotteiden ja palvelujen esittelytilaksi, jossa voi testata tuotteita, palveluja ja ratkaisuja, jotka tekevät arjen ekoteoista helpompia. Fiksu Assa -tapahtuma järjestetään Tampereen rautatieasemalla 18.4. – 21.4.2018. Samanaikaisesti Fiksu Assa on esillä myös Helsingissä (Oulunkylä), Espoossa (Leppävaara), Vantaalla (Aviapolis ja Tikkurila), Lempäälässä (rautatieasema) ja Lahdessa (matkakeskus). Yritysten pop-up-pisteiden tarjonta vaihtelee asemittain ja päiväkohtaisesti.

Kuva: Fiksu Assa -banneri
 

Tampereen Fiksu Assa -tapahtuma on avoinna 18.4. – 21.4.2018 arkisin ke-pe klo 8-18 ja lauantaina klo 9-14. Tapahtumapaikkana on rautatieaseman Pendoliinotunneli (ent. FoodStation), Matkakeskustunneli ja Pakkahuoneenaukio.

Aja virtuaaliratikalla ja kokeile nukkumis- ja työskentelykapselia

Tampereella voi matkustaa virtuaaliratikalla, ladata kuntopyörällä polkien vauhtia autorataan, maistaa hyönteiselintarvikkeita, kierrättää tekstiilejä ja tutustua mm. taittopyörään ja nukkumis- ja työskentelykapseliin.

Tampereen mittavat hankkeet esillä

Tampereen kaupungilla on meneillään mittavia hankkeita juuri asemaseudulla. Rakenteilla on kokonaan uusi kaupunginosa junaradan päälle: asemakeskus, monitoimiareena, kannen asunnot ja toimistotilat. Viiden tähden keskusta ja Smart Tampere esittelevät näitä käynnissä olevia hankkeita Fiksu Assa -tapahtumassa.

Yksi tapahtuman teemoista on vähähiilinen liikkuminen, kuten yhteiskäyttöautojen tuominen asemille sekä citylogistiikan ja toimivan liityntäpysäköinnin kehittäminen. Fiksu Assa -kokeilun toivotaan tuovan esiin ratkaisuja, jotka voisivat sijoittua asemille pysyvästikin. Asemien palvelutarjonnan parantaminen lisää joukkoliikenteen vetovoimaa ja sujuvoittaa kaupunkilaisten arkea.

Fiksu Assa -tapahtuma on osa Ympäristöministeriön, Liikenneviraston, HSY:n, Smart & Clean -säätiön, MAL-verkoston ja Sitran rahoittamaa sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Lempäälän ja Lahden kaupunkien, VR:n, HSL:n ja Business Finlandin toteuttamaa, julkisrahoitteista Asemaseudut kokeilualustana -hanketta.

Tampereen Fiksu Assa Facebookissa


Jaa: