Työväenopiston Ylöjärven luennot alkavat 5.9. – luvassa mielenterveys- ja unitietoa sekä historiaa

Käsi kädessä peiton päällä.
Tampereen seudun työväenopisto järjestää syksyn aikana yleisluentoja myös Ylöjärvellä. Luennot pidetään Ylöjärven pääkirjasto Leijan monitoimitilassa.

Miten mielenterveyttä voi vahvistaa? Mitkä ovat hyvän unen rakennuspalikat? Entä millaisina ihmiset kokivat menneinä vuosina välimatkat? Tampereen seudun työväenopiston Ylöjärvellä järjestettävät syksyn yleisluennot johdattavat kuulijat niin mielenterveyden perusasioihin, hyvään uneen kuin alueen historiallisiin kysymyksiin.

Luennot käynnistyvät kirjasto Leijan monitoimitilassa maanantaina 5.9. Mielenterveyden ABC:llä. Luento käsittelee myös mielenterveyden perusasioita ja vahvistamista. Mitkä tekijät vaikuttavat mielenterveyteen? Miten voi tunnistaa oman ja muiden tilanteen? Entä miten lähestyä toista ja ottaa asioita puheeksi?

Syyskuun lopussa 28.9. yleisö pääsee kuulemaan Paremman unen avaimet -luennolla ihmisen perustarpeesta – unesta, josta kuitenkin tarpeen tullen moni on valmis nipistämään tunteja kiireiseen arkeen. Luento avaa unen rakennuspalikoita, pohtii, miksi sohvalla nukkuu paremmat unet kuin sängyssä, ja lisäksi kuulijat pääsevät kohtaamaan oman unen unitutkijan silmälasien läpi.

Lokakuussa 3.10. yleisö pääsee perehtymään menneisiin vuosisatoihin historian tohtori Aino Katermaan johdolla lukuvuoden Lähellä-teemaa mukaillen. Mikä oli lähellä 1700- ja 1800-luvuilla, miten se koettiin ja miten se mitattiin? Luento pohtii kysymyksiä luonnonolosuhteiden ja liikennevälineiden kannalta. Keskiössä Ylöjärvi kaikkine yhteyksineen.

Luennoista pääsee nauttimaan paikan päällä kirjasto Leijassa, mutta niitä ei streamata. Mielenterveyden ABC ja Paremman unen avaimet -luennoille on ennakkoilmoittautuminen. Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Ilmoittaudu Mielenterveyden ABC -luennolle

Ilmoittaudu Paremman unen avaimet -luennolle

Syksyn 2022 yleisluennot Ylöjärvellä

  • Ma 5.9.2022 klo 17.30–20.00 Mielenterveyden ABC. Satu Suihkonen.
  • Ke 28.9.2022 klo 17.00–18.30 Paremman unen avaimet. Sairaanhoitaja, uniryhmäohjaaja Anne Lehtonen.
  • Ma 3.10.2022 klo 17.00–18.30 "Lähellä" – mikä oli menneinä vuosisatoina lähellä ja millä se mitattiin. Historian tohtori Aino Katermaa.

Luennot järjestetään Ylöjärven pääkirjasto Leijan monitoimitilassa, Koivumäentie 2, Ylöjärvi. Luentoja ei streamata.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Anna-Katariina Maksimoff
Jaa sosiaalisessa mediassa