Tampereen kaupunki laskee sisälämpötiloja – muutos vaikuttaa myös työväenopistoon

Sampolan pääaulan portaikko, jonka päädyssä on patsas.
Tampereen seudun työväenopisto järjestää opetusta Tampereella Sampolan lisäksi monissa toimitiloissa, kouluissa ja päiväkodeissa sekä kuvataidekoulu Sara Hildén -akatemiassa.

Tampereen kaupunki laskee koulu-, oppilaitos-, toimisto- ja kirjastokiinteistöjen sisälämpötilaa keskimäärin 1,5 astetta, sillä rakennusten lämmitys on merkittävä osa kaupungin energi­ankulutusta.

Sisälämpötilan laskeminen vaikuttaa Tampereen seudun työväenopistossa ainakin Sampolan, Sara Hildén -akatemian sekä muiden koulujen ja kirjastojen opetustiloihin, joita opiston kursseilla käytetään.

Säästötoimenpide koskee myös niitä naapurikuntien alueella sijaitsevia oppilaitosrakennuksia, jotka ovat Tampereen kaupungin tilapalvelujen ylläpidossa. Ylöjärvellä Tampereen kaupungin tekemät muutokset vaikuttavat työväenopistossa Koulutuskeskus Valoon.

Muutoksen voi havaita tilaan saapuessa hieman viilentyneenä sisälämpötilana. Sisälämpötilan laskuun kannattaa reagoida ensisijaisesti lisäämällä vaatetusta tarpeen mukaan.

Lämpötilan asetusarvomuutokset toteutetaan viikkojen 4146 aikana. Muutoksessa huomioidaan lainsäädännön sisäilmasto-olosuhteisiin aset­tamat vaatimukset eikä huonelämpötiloja lasketa alle 20 asteeseen. Palloiluhallien ja liikuntasalien lämpötilat pyritään laskemaan 1819 asteeseen. Kaupungin ylläpito seuraa lämpötiloja aktiivisesti.

Sisälämpötilamuutos ei koske päiväkoteja, terveydenhuollon yksiköitä, van­husten hoivapalvelurakennuksia eikä tässä vaiheessa myöskään museoita. 

Kaupunki muistuttaa, että jokaisen osallistuminen energiansäästötalkoisiin on tärkeää niin työpai­kalla kuin kotona. Suosituksena on sammuttaa valot ja sähkölaitteet aina tilasta poistuessa tai lopettaessa niiden käytön. Ulko-ovet ja ikkunat on hyvä huolehtia kiinni sekä turvallisuussyistä että lämmön säästämiseksi.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Anna-Katariina Maksimoff
Jaa sosiaalisessa mediassa