Täsmäapua korkeakoulutetuille vastavalmistuneille työnhakijoille

Nopeasti töihin -hankkeessa vauhditetaan pirkanmaalaisten korkeakoulutettujen nuorten nopeaa työllistymistä. Tänä keväänä hanke tukee vastavalmistuneita Job Clubin avulla.

Tampereen korkeakouluyhteisön ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen Nopeasti töihin -hankkeen toiminta on suunnattu sekä korkea-asteella että työllisyyspalveluissa toimiville ammattilaisille työn tueksi. Hankkeessa toteutetaan erilaisia korkeakoulutettujen työnhakijoiden työllistymistä tukevia pilotteja.

–Näen hankkeen toiminnan hyvin tärkeänä nuorten työllistymisen kannalta. Sujuvan yhteistyön sekä toiminnan avulla pystymme tarjoamaan korkeakoulutetuille sellaista tukea, jota he kaipaavat ja tarvitsevat työllistymiseensä, kommentoi TAMKin projektisuunnittelija Laura Sairanen.

Piloteista on saatu hyvää palautetta

Nopeasti töihin -hankkeessa on kehitetty Tampereen korkeakouluyhteisön ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen välille yhteistyö- ja palvelumallia. Sillä pyritään varmistamaan, että vastavalmistunut pääsee helposti hänelle räätälöityihin palveluihin. Työllisyyspalvelut auttaa nuoria esimerkiksi sanoittamaan osaamistaan, parantamaan työnhakutaitojaan ja rakentamaan verkostoja.  

Laura Sairanen kokee, että yhteistyö on onnistunut hyvin.

–Hankkeen aikana rakennettu yhteistyö on ollut antoisaa. Kaikilla toimijoilla on yhteinen tahtotila ja tavoite tukea korkeakoulutettua hänen työllistymispolullaan. Tänä aikana toimijat ovat tutustuneet toisiinsa, jakaneet tietoa puolin ja toisin sekä saaneet aikaan hienoja pilotteja.

Yhtenä esimerkkinä Sairanen mainitsee viime syksynä järjestetyn ICT-alan verkostoitumistapahtuman.

–Saimme tiedon, että tapahtumaan osallistunut nuori oli päässyt verkostoitumaan työnantajien edustajien kanssa. Nyt nuori sai itselleen kesätyöpaikan kyseisestä yrityksestä, Sairanen iloitsee.

Job Club tarjoaa apua vastavalmistuneen työnhakuun

Yksi hankkeen projekteista on Job Club. Kyseessä on noin 15 hengen ryhmä, jossa työnhakija hahmottaa seuraavat askeleet kohti työpaikkaa. Ryhmä kokoontuu neljä kertaa kevään 2023 aikana. Job Clubissa osallistujat kohtaavat muita samassa tilanteessa olevia ja jakavat kokemuksiaan. Tapaamisissa jäsenet pääsevät esimerkiksi harjoitustyöhaastatteluun, viilaavat ansioluettelonsa kuntoon ja saavat työpaikkavinkkejä. Ryhmien asiasisällöt rakentuvat kuitenkin osallistujien omista toiveista käsin. Näin taataan, että he saavat apua juuri niihin asioihin, jotka kokevat itselleen työnhaussa tärkeimmiksi.  

Sairasen mielestä Job Club on hieno esimerkki verkostoyhteistyön toimivuudesta.

–Meillä on joukko työelämän asiantuntijoita, joiden kanssa olemme rakentaneet toimivan kokonaisuuden. Toivon mukaan se palvelee osallistujia parhaalla mahdollisella tavalla – mukana kulkien kohti jokaisen omaa polkua.

Job Club on maksuton ja se on suunnattu valmistumisvaiheessa olevalle korkeakouluopiskelijalle sekä korkeakoulusta valmistuneelle työttömälle työnhakijalle. Työnhakijan tulee olla alle 30-vuotias Pirkanmaan kuntakokeilun asiakas.

Lue lisää Nopeasti töihin -hankkeesta ja Job Clubista Tampereen korkeakouluyhteisön verkkosivuilta:

Nopeasti - yhteistyömalli työttömien korkeakoulutettujen tukeen Pirkanmaalla | Tampereen korkeakouluyhteisö (tuni.fi)

Hei sinä vastavalmistunut, korkeakoulutettu työnhakija Tampereella! | Nopeasti töihin | Tampereen korkeakouluyhteisö (tuni.fi)

 

 

Teksti: Sara-Sofia Hostikka
Kuvat: Tampereen korkeakouluyhteisö
Jaa sosiaalisessa mediassa