Työväenopistolle OKM:n erityisavustus aikuisten perustaitojen vahvistamiseen ja maahanmuuttajien kielikoulutukseen

Tampereen seudun työväenopiston saamalla rahoituksella käynnistetään Kiihdytyskaista kestävään arkeen -hanke, joka tarjoaa suomen kielen koulutusta henkilöille, joiden suomen kielen taso on heikko ja joiden taidot eivät riitä jatko-opintoihin. ​Koulutukset alkavat huhtikuussa 2023. 
Viisi henkilöä istuu pöydän ääressä tietokoneella.
Kiihdytyskaista kestävään arkeen -hankkeen järjestämät koulutukset käynnistyvät huhtikuussa.

​Ennen kuin koulutus alkaa työväenopisto selvittää osallistujien oppimisvaikeudet, missä opisto hyödyntää omaa Opinverstas-palveluaan ja erityisopettajaa. Koulutusten tavoitteena on vahvistaa myös digitaitoja, työelämätaitoja ja pohtia omia vahvuuksia sekä jatko-opintomahdollisuuksia, ja osallistujat pääsevätkin niin työnhaun simulointiin kuin tutustumaan vaihtuviin teemoihin.

Huhtikuussa alkavien koulututusten kokonaiskesto on seitsemän viikkoa, ja opetusta on viisi tuntia päivässä, yhteensä 25 tuntia viikossa. Ryhmiä perustetaan hankkeen aikana kahdeksan hankkeen aikana, ja niiden maksimikoko on 16 henkilöä.

Kiihdytyskaista kestävään arkeen -hankkeen rahoittaa 31.3.2025 saakka Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustus, joka on tarkoitettu aikuisten perustaitojen vahvistamiseen sekä kotoutumisajan ylittäneiden maahanmuuttajien kielikoulutukseen. Hankkeeseen valitaan osa-aikainen projektikoordinaattori.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa