Hiekoitussepelin poisto käynnistyi 

Hiekoitussepelin harjaukset kaduilta ovat alkaneet Tampereella. Pääpaino on aluksi vilkkaasti liikennöityjen alueiden kaduilla ja kävely- ja pyöräteillä, joilta siirrytään pienemmille kaduille. Pienempiä katuja puhdistetaan samaan aikaan myös ympäri kaupunkia.

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra, joka yhdessä urakoitsijoidensa kanssa korjaa sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräteiltä. Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin.

Lehtipuhaltimen käyttö sepelin keruuseen kielletty

Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat. Terveydelle vaarallisten pienhiukkasten leviämisen hillitsemiseksi lehtipuhaltimien käyttö on edelleen kiellettyä hiekoitushiekan siivoamiseen. Hiekoitushiekka on poistettava märkänä, eli sitä on tarpeen mukaan myös kasteltava ja se on siivottava muita keinoja käyttäen.

Huomaa pysäköintirajoitukset ja siirtokehotuskyltit ja vältä maksut

Autonomistajien kannattaa seurata katujen varsien talviaikaisia pysäköintirajoituksia sekä siirtokehotuskylttejä. Pysäköintirajoitusten turvin katuja saadaan paremmin puhdistettua sepelistäkin, kun autot eivät ole parkissa kadun varressa. Pysäköintirajoituksen rikkomisesta voi saada pysäköintivirhemaksun ja siirtokehotuksen huomiotta jättämisestä 100 euron autonsiirtomaksun. Siirtokehotuskylttien ilmoittamista katujen puhdistusajoista voi tilata muistutusviestin omaan puhelimeensa (linkki alempana).

Hiekoitushiekkojen poiston etenemistä voi seurata karttanäkymässä

Hiekoitushiekkojen poiston etenemistä voi seurata alla karttanäkymässä. Vihreällä merkityillä kaduilla työ on pääosin valmis. Keltaisella merkityillä kaduilla työt ovat käynnissä. Punaisella merkityillä kaduilla töitä ei ole vielä aloitettu. Karttaa voi suurentaa (linkki karttanäkymään alempana sivulla).

Uutista päivitetty 12.4.2023 lehtipuhaltimen ja 13.4. karttanäkymän käytön osalta.

Tampereen palvelupiste

Tampereen palvelupisteessä saat yleisneuvontaa ja opastusta Tampereen kaupungin palveluista.
Osoite:
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere
Puhelin:
041 7308168 (puhelin, pvm/mpm) Asiakaspalvelu
Maanantai: 09:00-16:00
Tiistai: 09:00-16:00
Keskiviikko: 09:00-16:00
Torstai: 09:00-16:00
Perjantai: 09:00-16:00

Lisätietoja

Antti Sorvali
Tampereen Infra Oy: Työpäällikkö
Puhelin:
041 731 0940
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa