Valtuustolle esitetään sivistys- ja kulttuurilautakunnan jakamista kahdeksi lautakunnaksi

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 11.4.2023 esittää valtuustolle, että sivistys- ja kulttuurilautakunta jaettaisiin kahdeksi lautakunnaksi. Uudet lautakunnat olisivat kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta. Apulaispormestareita olisi jatkossa kolme. Hallintosääntöön esitetään myös muita tarkennuksia.

Kaupunginhallitus on aiemmin linjannut, että valtuustokauden puolivälissä rakenteellisia muutoksia arvioitaisiin erityisesti sivistyspalvelujen palvelualueen lautakuntarakenteen sekä hyvinvointijohtamisen vahvistamisen osalta. Kaupunginhallituksella on jo nykyisellään hyvinvointijohtamisen ohjausrooli ja tätä tehtävää halutaan selkeyttää hallintosäännön muutoksella.

 
Lautakuntarakenteen sekä hyvinvointijohtamisen lisäksi hallintosääntöön esitetään muita muutoksia. Tällaisia ovat muun muassa täsmennykset konsernijaoston toimivaltaan, hankinnan strategisisiin painopisteisiin sekä otto-oikeuteen. Elinvoima- ja osaamislautakunnan tehtävistä puolestaan poistuu vastuu oppivelvollisuuslain mukaisesta asuinkunnan ohjaus- ja valvontavastuusta perusopetuksen jälkeisen koulutuksen osalta. Tehtävä kirjataan uuden kasvatus- ja opetuslautakunnan tehtäviin kaikkien oppivelvollisten osalta. 

 

Lisätietoja

Riikka Viitaniemi
Johtava juristi
Puhelin:
050 526 3225
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa