Sara Hildén -akatemian kesäkurssit julkaistu – ilmoittaudu 28.5. mennessä

Kuvataidekoulu Sara Hildén -akatemian kesäkurssit johdattavat alakouluikäiset sarjakuvan ja animaation luomiseen sekä kuvan tekemiseen eri välineillä, kuten maalaamalla, piirtämällä ja rakentamalla. Opetus järjestetään Sara Hildén -akatemiassa Koivistonkylässä maanantaista perjantaihin 5.–9.6.2023.
Muovailuvahasta tehtyjä hahmoja animaatiotaustalla. Yläpuolella piirrettyjä kelloja.
Fantastinen animaatio! -kesäkurssilla tehdään stop motion -animaatiota fantasian, satumaisuuden ja mielikuvituksen keinoin.

Kuvataidekoulun toimintaa johtava Tampereen seudun työväenopiston apulaisrehtori Heidi Saramäen mukaan kesäkurssit sopivat seikkailumieltä ja tekemisen iloa kaipaaville koululaisille.

– Kurssit tarjoavat myös hyvän maistiaisen kuvataiteen maailmasta ja eri välineillä ja tekniikoilla työskentelystä, Saramäki kertoo. 

Matka aikakoneella -kesäkurssi 79-vuotiaille järjestetään 5.9.6.2023 klo 1015. Oppilaat pääsevät tutustumaan pähkähullun professorin kummalliseen aikakoneeseen, joka vie niin menneisyyden kuin tulevaisuuden taiteeseen. Kurssilla työskennellään eri välineillä, maalataan, piirretään ja rakennellaan, ja lopuksi järjestetään pieni näyttely, jota vanhemmat ja sisarukset ovat tervetulleita katsomaan.

Kurssin aikana pääsee myös tutustumaan muihin taiteen perusopetuksen taidelajeihin, sillä kurssilaiset osallistuvat torstaina 8.6. taiteen perusopetuskoulujen yhteiseen päivään Suomen Teatteriopistolla, jossa tarjolla on työpajoja teatteri-ilmaisusta, kuvataiteesta sekä sirkuksesta.

Fantastinen animaatio! -kesäkurssi 912-vuotiaille järjestetään 5.9.6.2023 klo 1014.30. Kurssilla tehdään omista hahmoista ja maailmoista stop motion -animaatio fantasian, satumaisuuden ja mielikuvituksen keinoin sekä tutustutaan animaation tekemiseen käsikirjoituksesta editointiin saakka. Kurssi päättyy perjantaina 9.6. valmistuneiden animaatioiden näytökseen. 

Sarjakuvaa!-kesäkurssi 1013-vuotiaille 5.9.6.2023 klo 1015 johdattaa oppilaat sarjakuvan maailmaan, hahmosuunnitteluun, tarinankerrontaan ja sarjakuvakulttuuriin. Kurssilla oppilaat pääsevät piirtämään omaa sarjakuvaa, saavat palautetta ja uusia suuntia tekemiseen.

Kaikille kursseille mahtuu 12 lasta, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssit toteutuvat, jos ilmoittautuneita on vähintään 6. Ilmoittautuminen kursseille päättyy 28.5.2023.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Heidi Saramäki
Jaa sosiaalisessa mediassa