Valtuusto hyväksyi Tekemisen kaupunki -strategian päivitykset

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 24.4.2023 strategiaan tehdyt päivitykset. Strategiassa korostetaan nyt aikaisempaa vahvemmin kaupunkilaisten hyvinvointia ja sen edistämistä sekä sujuvaa yhteistyötä hyvinvointialueen kanssa. Myös kaupungin varautumista erilaisiin riskeihin vahvistetaan, sillä toimintakyky on turvattava kaikissa tilanteissa.
kaupunginvaltuusto kokouksessaan, ihmisiä istumassa pöytiensä ääressä ja puheenjohtaja edessä johtamassa puhetta isossa Tampere-talon salissa.
Kaupunginvaltuuston kokous järjestettiin Tampere-talossa, koska virastotalo on remontissa.

– Toimintaympäristö on muuttunut voimakkaasti. Toimintaamme vaikuttavat muun muassa hyvinvointialueuudistus ja kaupungin uusi rooli, Venäjän hyökkäyssota ja turvallisuusympäristön muutokset sekä kuntatalouden kiristyvä tilanne. Päivityksessä haluttiin arvioida, miten hyvin strategiamme vastaa muutoksiin. Tekemisen kaupunki -strategian niin sanottu iso kuva on yhä ajantasainen, mutta kirkastuksia kaivattiin muutamiin asioihin, kertoo strategiajohtaja Reija Linnamaa.

Strategian päivityksessä tavoitteita ja mittareita muokattiin vastaamaan paremmin muuttunutta toimintaympäristöä. Lisäksi päivityksessä huomioitiin muita pienempiä muutostarpeita. Muun muassa digitaalisten palveluiden kehittämistä ohjaava tavoite muotoiltiin uudelleen, jolloin se kannustaa keskittymään digitaalisten palveluiden määrän sijaan kaupunkilaisille tarjottavien palveluiden laatuun. Tämän lisäksi mittareita tarkennettiin muun muassa startup-yrityksiin liittyen.

Tampereen strategian keskeiset sisällöt jakaantuvat painopisteisiin, joita ovat Yhdenvertaiset yksilöt, Tekevät yhteisöt, Hiilineutraaleja tekoja ja Tulevaisuuden edelläkävijyys. Painopisteille on luotu vuoteen 2030 tähtäävä tavoitetila sekä valtuustokaudelle kohdistuvat linjaukset, tavoitteet ja mittarit, joiden kautta strategian toteutumista seurataan ja arvioidaan.

Strategia on ylin kaupungin toimintaa ohjaava asiakirja, ja se luo pohjan kaupungin strategiselle johtamiselle ja kehittämiselle. Strategia kuvaa kaupunginvaltuuston tulevaisuuden tahtotilaa ja siihen on tiivistetty linjaukset, joiden mukaan kaupunkia kehitetään tulevina vuosina.

Päivitetty Tampereen strategia 2030 korvaa kaupunginvaltuuston 5.11.2021 hyväksymän strategian.

Lisätietoja

Nina Mustikkamäki
Strategiapäällikkö
Puhelin:
040 138 9234
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa