Pirkankadun katu- ja kaukolämpöurakka käynnistyy vapun jälkeen 

Liikennevalot uusitaan liittymässä Pirkankatu–Vesilinnankatu–Satakunnankatu. Lisäksi Pirkankadulla saneerataan kaukolämpöverkosto Tipotien ja Santalahdentien välisellä osuudella ja Satakunnankadulla levennetään kävely- ja pyörätietä Sepänkadun ja Pirkankadun välillä. Työt alkavat vapun jälkeisellä viikolla väliaikaisen kiertoliittymän rakentamisella Satakunnankadun risteykseen. Työmaan kohdalla Pirkankadun ajorataa kavennetaan ja eteläreunan kävely- ja pyörätie suljetaan.

Katutyöt Pirkankadulla aloitetaan välillä Tipotie–Santalahdentie kaukolämpöverkon rakentamisella.  Työt käynnistyvät keskiviikkona 3.5. Ensimmäisessä vaiheessa Pirkankadun ja Satakunnankadun risteyksen liikennevalot poistetaan käytöstä ja liittymään rakennetaan työnaikainen kiertoliittymä. Pirkankadun eteläinen ajorata suljetaan välillä Vesilinnankatu – Santalahdentie, ja liikenne siirretään tällä osuudella pohjoiselle ajoradalla. Molempiin suuntiin on käytössä yksi kaista. 

Myös Pirkankadun eteläpuolen kävely- ja pyörätie jää työmaa-alueelle Vesilinnankadun ja Santalahdentien välillä, ja jalankulkijat ja pyöräilijät käyttävät kadun pohjoispuolen väyliä.

Kaukolämmön kaivuutyöt risteyksessä aloitetaan torstain tai perjantain aikana, ja työt jatkuvat seuraavalla viikolla lännen suuntaan kohti rollikkahalleja.  Tällöin Pirkankadusta otetaan työmaa-alueeksi eteläisen puolen kaistat sekä kävely- ja pyörätie.  

Myös suojateiden paikkoja työmaan ympäristössä muutetaan. Työnaikaiset suojatiet Pirkankadun yli sijoitetaan Santalahdentien itäpuolelle ja Vesilinnankadun länsipuolelle  Tredun edessä oleva linja-autopysäkki siirretään Santalahdentien itäpuolelle.  

Urakan yhteydessä Tampereen Sähköverkko Oy laajentaa sähköverkkoa sekä saneeraa Satakunnankadun muuntamon. Lisäksi Elisa Oyj ja DNA Oy täydentävät omia verkostojaan uusilla putkireiteillä.

Pirkankatu–Vesilinnankatu–Satakunnankatu -liittymän liikennevalot uusitaan. Liittymän ja linja-autopysäkkien toimivuutta parannetaan uusilla kaista- ja pysäkkijärjestelyillä sekä saarekemuutoksilla. Katujen pintarakenteet uusitaan kauttaaltaan. 

Satakunnankadulla toteutetaan välillä Sepänkatu-Pirkankatu kadun pohjoisreunaan reunakivimuutos, joka mahdollistaa yhdistetyn jalkakäytävän ja pyörätien leventämisen. Satakunnankadulla tehdään myös pysäkkijärjestelyitä varustamalla pysäkit katoksilla ja muuttamalla pohjoispuolen pysäkki ajoratapysäkiksi. Lisäksi uusitaan ulkovalaistuksen pylväitä, valaisinvaijereita ja teknisiä ratkaisuja.

Työt saadaan valmiiksi marraskuun 2023 alussa.

Yhteisrakentamishankkeessa ovat mukana Tampereen Sähkölaitos Oy, Tampereen Sähköverkko Oy, Elisa Oyj ja DNA Oy. 
 

Lisätietoja

Pasi Ruohomäki
Päärakennuttaja ja tilaaja Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
050 547 6153
Jussi Kulomäki
Ulkovalaistus ja liikennevalot Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
040 806 2156
Mika Kulmala
Liikennevalot Projektipäällikkö
Puhelin:
050 382 6455
Karo Kilpinen
Rakennuttaja ja tilaaja kaukolämpötyöt, Tampereen Sähkölaitos Oy
Puhelin:
040 773 9165
Mikko Lepola
Pääurakoitsija / Terrawise Oy
Puhelin:
040 559 2100
Markus Peltonen
Terrawise Oy, vastaava työnjohtaja
Puhelin:
040 545 5735
Kimmo Lahti
Työmaan valvonta / Welado Oy
Puhelin:
040 863 0526
Teksti: Tiia-Maria Angeli ja Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa