Pyöräilyagenttien kausi päätökseen 

Tampereen vapaaehtoiset pyöräilyagentit antoivat koko talvikauden ajan palautetta neljän pyöräreitin talvihoidosta. Agenttien palaute on ollut pääsääntöisesti hyvää, mutta myös haastavia pyöräilyviikkoja mahtui talveen. Viikoittainen palaute on auttanut talvihoidon tekijöitä korjaamaan havaittuja puutteita nopeasti.

Tampereen kaupungin ja Tampereen Infra Oy:n pyöräilyagentit antoivat talvikauden ajan palautetta pyöräreittien talvihoidosta. Pyöräilyagenttien kausi kesti marraskuun lopulta huhtikuun puoliväliin ja mukana oli noin sata vapaaehtoista.

Agenttien tarkastelussa oli neljä pyöräilyn pääreittiä: Holvastista, Tesomalta, Pirkkalasta ja Hervannasta keskustaan kulkevat reitit. 

Valtaosa palautteista kiittäviä, kehitettävääkin löytyy

Koko kauden ajalta agenttien antamien yleisarvosanojen keskiarvo vaihteli reitistä riippuen 3,5-3,9 välillä parhaan mahdollisen arvosanan ollessa 5. Parhaimmat arvosanat agenteilta sai Härmälän ja keskustan välinen reitti.

Pyöräilyagentit antoivat erikseen arvosanan polkemansa reitin tasalaatuisuudesta, lumen ja sohjon poistosta ja liukkaudentorjunnasta. 

-    Pääpyöräväyliä hoidettiin päättyneenä talvena aiempaa isompina kokonaisuuksina. Agenttipalautteiden perusteella tämä on ollut hyvä suuntaus. Agenttien kiitoksia on ollut hienoa lukea, kertoo Tampereen Infra Oy:n työpäällikkö Antti Sorvali.

Talviviikoilla agenttien kehitysehdotukset koskivat etenkin lumen vuoksi kaventuneita pyöräväyliä ja sohjon poistoa. Kevättalvella liukkaus, jäätyvät polanteet ja sepeli korostuivat vastauksissa. Palautteiden perusteella kevättalven haastavimmat viikot olivat maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin muuttuvat säät toivat lumisateita, loskaa ja jäätä.   

-    Agenttipalautteen perusteella pyöräreittien talvihoidon tekijöitä ja työkoneita on vaihdettu ja epäkohtiin pystyttiin puuttumaan aiempaa paremmin. Osa agenttien palautteesta huomioidaan seuraavan kauden talvihoitoa suunniteltaessa, kertoo Sorvali. 

Agentit palkitaan pyöräilyviikolla

Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra Oy kiittävät ja palkitsevat pyöräilyagentteja Tampereen pyöräilyviikon avajaisten yhteydessä lauantaina 6.5. Sorsapuistossa.

Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra Oy keräävät parhaillaan agenteilta palautetta agenttitoiminnasta ja kehittämisehdotuksia ensi kautta varten. Malli on nähty hyväksi ja sitä halutaan laajentaa seuraavalle talvikaudelle.

Lisätietoja

Antti Sorvali
Tampereen Infra Oy: Työpäällikkö
Puhelin:
041 731 0940
Kimmo Myllynen
Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue: Infrahallintapäällikkö
Puhelin:
040 806 4794
Teksti: Sanna Ovaska
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa