Tampereen kaupunginvaltuusto valitsee 15.5.2023 uuden pormestarin

Tampereen kaupunginvaltuuston asialistalla on useita poliittiseen päätöksentekoon liittyviä henkilövalintoja. Valtuusto valitsee maanantaina 15.5.2023 uuden pormestarin sekä muun muassa kaupunginhallituksen ja lautakuntien jäsenet. Kokousta voi seurata suorana lähetyksenä kaupungin verkkosivuilta tai Tampere-talon pääaulan yleisökatsomossa alkaen kello 17.00.
Kaupunginvaltuusto kokouksessa, jossa puheenvuoroa pitämässä ja seisomassa etualalla pormestari Anna-Kaisa Ikonen.
Kaupunginvaltuuston kokous on Tampere-talossa, koska virastotalo on remontissa.

Kokouksen asialistalla on pormestari Anna-Kaisa Ikosen luottamustoimen päättäminen ja uuden pormestarin valinta jäljellä olevaksi toimikaudeksi 16.5.2023–31.5.2025.

Valtuusto valitsee myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajan sekä kolme varapuheenjohtajaa toimikaudeksi 1.6.2023–31.5.2025. Lisäksi valitaan kaupunginhallituksen 12 jäsentä ja heille varajäsenet sekä varapuheenjohtaja kesäkuussa alkavalle kaksivuotiskaudelle.

Myös perustettaviin kahteen uuteen lautakuntaan (kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta) valitaan jäsenet, sillä nykyisen sivistys- ja kulttuurilautakunnan toiminta päättyy 31.5.2023. Niin ikään valtuusto valitsee jäsenet elinvoima- ja osaamislautakuntaan, asunto- ja kiinteistölautakuntaan, yhdyslautakuntaan ja joukkoliikennelautakuntaan sekä Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen ja Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokuntiin.

Yleisö pääsee halutessaan Tampere-talon Aulaklubi-tilaan seuraamaan kokousta, joka näytetään videoituna. Pääaulan tilassa on iso näyttöruutu ja tuolit. Varsinainen kokoustila ei ole avoinna yleisölle. Tampere-talon osoite on Yliopistonkatu 55.

Kaupunginvaltuuston kokousta voi myös seurata Tampere.fi-verkkosivuilta. Suoran lähetyksen kommenttiseinälle voi lähettää viestejä lähetyksen sivulla olevalla verkkolomakkeella. Twitterissä keskusteluun voi osallistua tunnisteella #trevaltuusto. Twitter-viestit eivät toistaiseksi välity kommenttipalstalle.

Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa