Sara Hildén -akatemian oppilaiden maalaama muraali valmistui Rongan alikulkuun

Kuvataidekoulu Sara Hildén -akatemian 13–17-vuotiaiden oppilaiden ideoima muraali käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia ympäristöön ja eläimiin. Rongan alikulkuun maalattu muraali on myös kunnianosoitus 40-vuotiaan kuvataidekoulun juhlalukuvuodelle.
Muraali Rongan alikulussa. Kuvassa ympäristöaiheinen taideteos.
Ilmastoaiheinen muraali on osa Sara Hildén -akatemian 40-vuotisjuhlavuotta.

Perjantaina 26.5.2023 julkistettu ilmastoaiheinen muraali on syntynyt yhteistyössä Sorin Sirkuksen kanssa osana monitaiteellista yhteistyötä, jossa oppilaat pääsivät tekemään sirkusta ja kuvataidetta yhdistäviä harjoituksia. Opintoihin kuuluneen katutaideprojektin ohjasivat Sara Hildén -akatemian kuvataideopettaja Riikka Ajanki ja kuvataiteilija Sebastian Schultz.

Oppilaat alkoivat Schultzin ohjaamana pohtia teoksen teemaa ja työstää luonnoksia jo maaliskuussa. Ulkomaalausharjoitukset ja maalaustekniikan kehittäminen alkoivat huhtikuun lopussa Sorin Sirkuksessa, ja varsinainen muraali maalattiin toukokuun viikoilla Rongan alikulkuun.

Yli 30 metriä leveä muraali on alkupäästä 20 senttimetriä ja loppupäästä 4 metriä korkea, ja se koostuu oppilaiden ideoimista kuvista, jotka yhdessä muodostavat värikkään tarinakokonaisuuden. Maalauksen syntymiseen on tarvittu 30 litraa sokkelimaalia ja noin 30 pulloa spraymaalia.

Vuonna 1982 Tampereen kaupungin lasten ja nuorten kuvataidekoulu -nimellä aloittanut Sara Hildén -akatemia täytti 40 vuotta syksyllä 2022. Juhlalukuvuosi huipentui muraalin avajaisiin ja taiteen perusopetuksen todistustenjakoon.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Anna-Katariina Maksimoff
Jaa sosiaalisessa mediassa