Kesä toi myyntikojut ja musiikin Tampereen toreille

Toreilla myydään taas tuoreita vihanneksia ja marjoja. Tammelantorilta ja Laukontorilta voi kuka tahansa varata kirpputoripöydän myyntiä varten. Paikkoja on myös käsityö- ja leipomotuotteille. Lisäksi toreilla järjestetään keskiviikkoisin musiikkiesityksiä ja torijumppaa.
Kaksi myyjää vaaleanpunaisissa esiliinoissa seisovat vihanneskojun alla.
Kaikki marjat ja vihannekset Annastiina Niskasen ja Hilda Kulosen kojussa ovat kotimaisia, kirsikoita ja mustikoita lukuun ottamatta.

Tammelantorilla on toimintaa ympäri vuoden, mutta erityisesti kesän lämpimät säät tuovat myyjät ja asiakkaat paikalle. Annastiina Niskanen ja Hilda Kulonen aloittivat ensimmäisen työpäivänsä Tammelantorilla varhain. 

– Aamulla kello 6.30 oli vielä hiljaista, mutta väkeä on tullut koko ajan enemmän, Niskanen sanoo. – Mansikka on kesän hittituote, se on monelle kesän merkki. 

– Täällä on aivan oma elämänsä, kun monet asiakkaat ja myyjät tuntevat toisensa, ja tunnelma on positiivinen, Kulonen lisää.

Myyntipöytävaraukset Varaamon kautta

Pekka Kallio pitää kirpputoripöytää Tammelantorilla.
Haarukkakauppiaaksikin kutsuttu Pekka Kallio pitää neljättä kesää kirpputoripöytää Tammelantorilla. Pöydästä voi ostaa retrotuotteita ja uudempaa tavaraa.

Tammelantorilla on tarjolla useita pöytiä kirpputori-, leipomo- ja käsityötuotteiden myyntiä varten. Pöydät varataan Varaamo-palvelussa. Leipomo- ja käsityötuotteiden myyntipöydät maksavat maanantaista lauantaihin yhdeksän euroa päivässä. Päiväkohtainen vuokra kirpputoripöydälle on arkisin viisi euroa ja lauantaina 12 euroa. Kirpputoripöydän varaus on maksutonta 15–25-vuotiaille nuorille.

Laukontorilla on yhteensä kahdeksan myyntipöytää kirpputorimyyntiä varten. Etukäteen on varattavissa kolme pöytää Varaamossa samaan hintaan kuin Tammelantorilla. Lisäksi ilman ennakkovarausta voi kuka tahansa tulla maksuttomasti myymään kirpputorituotteitaan muille pöydille.

Minna ja Iivari Ihalainen katselevat kirpputoripöytää Tammelantorilla.
Minna ja Iivari Ihalainen ovat tulleet torille katsomaan, millaisia marjoja on myynnissä. Heidän mielestään marjat on mukavampi ostaa torilta kuin kaupasta. Lapsille maistuvat aina herneet ja mansikat.

Musiikkia ja torijumppaa 

Kesällä Laukontorilla esiintyy vaihtuvia muusikoita keskiviikkoisin lounasaikaan kello 11-12 torin kellon alla.

Samoin Tammelantorilla osana puistokonsertit-sarjaa soitetaan keskiviikkoisin elävää musiikkia klo 16.30-17.30. Esityksen jälkeen Tampereen jumppatiimi järjestää torijumppaa kello 18-19 heinäkuun loppuun asti. Kaikki nämä ovat maksuttomasti tarjolla.

Muinakin päivinä on mahdollisuus kuulla elävää musiikkia.

Victory Tori Trio -orkesterin jäsen Vihtori Muhujärvi istuu lavan reunalla Tammelantorilla.
– Fiilikset nousevat, kun ihmisiä on liikkeellä, sanoo Vihtori Muhujärvi, joka on käynyt Tammelantorilla eri syistä jo 45 vuotta. Victory Tori Trio esiintyy Tammelantorilla kerran kuussa. Orkesteri on soittanut toreilla viiden kesän ajan musiikkilajeinaan gospel, country ja suurelle yleisölle tutut iskelmät.

Tammelantori on avoinna arkisin kello 6.00–18.00 ja lauantaisin 6.00–16.00 ympäri vuoden. Torikauppiaita on parhaiten paikalla kesäkuukausina maanantaista lauantaihin kello 8.00–14.00.

Laukontori on avoinna arkisin kello 6.00–20.00 ja lauantaisin 6.00–18.00. Torin myyntikausi on 2.5.–15.9.

Lue lisää toreista, pöytien vuokraamisesta ja Varaamo-palvelusta torien omilta sivuilta.

Lisätietoja

Jenni Rämälä
Kiinteistöpäällikkö
Puhelin:
040 198 1286
Teksti: Tiia-Maria Angeli
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa