Tampereen kaupungin lakiasiainjohtajaksi on valittu Laura Klami

Tampereen kaupungin lakiasiainjohtajaksi konsernihallinnon lakiasiainyksikköön on valittu OTM, varatuomari Laura Klami. Klamilla on pitkä kokemus kunnallishallinnosta ja kunnallisesta päätöksenteosta sekä juridiikasta.

Klami aloittaa tehtävässään Tampereella 25.9.2023. Lakiasiainjohtajan virkaa haki 11 henkilöä, joista 7 täytti kaikki kelpoisuusehdot. Lakiasiainjohtajan virka on uusi.

Lakiasianjohtaja luotsaa kaupungin lakiasiainyksikköä, toimii ylimmän johdon tukena juridisissa kysymyksissä sekä vastaa päätöksenteon lainmukaisuuden varmistamisesta ja sujuvuudesta. Lakiasianjohtaja tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin asiantuntijoiden ja poliittisten päättäjien kanssa. Hän osallistuu kaupunginhallituksen ja -valtuuston työskentelyyn , johtoryhmätyöhön ja raportoi konsernijohtajalle.

– Laura Klamilla on pitkä kokemus kunnallishallinnon lakiasioista suuren kaupungin näkökulmasta. Hän tuo Tampereelle hyvää osaamista vaativaan tehtäväkenttään, sanoo konsernijohtaja Juha Yli-Rajala.

Klami on työskennellyt noin kymmenen vuotta Turun kaupungin johtavana lakimiehenä ja sitä ennen muissa kaupungin lakimiestehtävissä kehittäen muun muassa hallintoa, konserniohjausta ja sopimushallintaa. Hän on toiminut myös projektijohtajana Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta perustettaessa vastuualueinaan hallinnon rakenteet ja toiminnan järjestäminen. Lisäksi Klami on ollut kaupungin osakeyhtiöissä ja säätiöissä muun muassa hallituksen puheenjohtajana, hallituksen jäsenenä ja asiamiehenä. Hän on toiminut pitkään Kuntien Tieran nimitystoimikunnan puheenjohtajana. Ennen Turun kaupungin virkaa Klami oli oikeushallinnossa viskaalin, tuomarin ja syyttäjän tehtävissä.

 – Olen erittäin iloinen valinnasta, ja odotan työskentelyä Tampereella hyvin mielenkiintoisessa tehtäväkentässä, sanoo Laura Klami.

Konsernihallinnon lakiasiainyksikössä hoidetaan keskitetysti kaikki kaupungin laki- ja yleishallintoasiat sekä päätöksenteon ja toimielintyöskentelyn koordinointi ja ohjaus. Yksikön vastuulla ovat kaupunkitasoisen päätöksentekoprosessin, päätöksenteon juridisen oikeellisuuden sekä hyvän hallinto- ja johtamistavan ohjaus ja kehittäminen. Yksikössä on 14 lakimiestä, ja kaikkiaan yksikössä työskentelee 30 asiantuntijaa.

Lakiasiainjohtaja 25.9.2023 alkaen Laura Klami: puh. 044 907 2236

Lisätietoja

Niina Pietikäinen
Henkilöstöjohtaja
Puhelin:
040 707 9147
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Jenna Westerlund
Jaa sosiaalisessa mediassa