Kaupunginhallitus opintomatkalle Amsterdamiin, teemoina kiertotalous ja älykaupunkikehitys

Tampereen kaupunginhallitus tekee opintomatkan Amsterdamiin. Opintomatkan tavoitteena on saada näkökulmia ja oppia kiertotaloudesta, päästöjen vähentämisestä sekä älykaupunkikehityksestä.

Kaupunginhallitus tekee opintomatkan Amsterdamiin 20.-22.9.2023. Opintomatkan keskeisinä teemoina ovat kiertotalous, päästöjen vähentäminen sekä älykaupunkikehitys. Opintomatkan tarkoituksena on löytää parhaita mahdollisia keinoja sekä kestäviä ratkaisuja Tampereen kaupungin tulevaisuuden rakentamiseksi. 

Ohjelmassa on alustuksia ja asiantuntijanäkökulmia käsiteltäviin teemoihin sekä muun muassa vierailu palkitulle De Ceuvelin aluelle. De Ceuvel on Amsterdamin pohjoisosassa sijaitseva entinen telakka ja alue on kansainvälisesti arvostettu kiertotalouden esimerkkitapaus, joka on suunniteltu puhtaan teknologian kehitysalustaksi.

Ennen koronapandemiaa luottamuselimet pyrkivät tekemään yhden opintomatkan toimikauden aikana. Koronapandemia vaikutti kuitenkin myös luottamushenkilöiden matkustamiseen merkittävästi, eikä kaupungilta tehty opintomatkoja. Viimeksi kaupunginhallitus on käynyt opinto- ja tutustumismatkalla Manchesterissa vuonna 2016.

Tampereen kaupungin matkustussäännön mukaan työajan käytön matkaan tulee olla tarkoituksenmukaista ja perusteltua työtehtävän hoitamisen tai kaupungin edun kannalta, pormestari tekee päätöksen luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista.

Kaupunginhallituksen opintomatkalle osallistuvat kaupunginhallitus, valtuuston puheenjohtajisto, apulaispormestarit ja ylin virkamiesjohto.

Lisätietoja

Kalervo Kummola
Pormestari
Maggie Keskinen
Yhteysjohtaja
Puhelin:
040 703 1145
Jaa sosiaalisessa mediassa