Kirjoittajakoulu Viita-akatemian opiskelijavalinnat tehty – yli 70 haki

Tampereen seudun työväenopiston kolmivuotiseen kirjoittajakouluun haki tänä vuonna 72 henkilöä. Koulutukseen valittiin 15 opiskelijaa pääasiassa tekstinäytteiden perusteella. Lähitapaamisina järjestettävät viikonloppuopinnot alkavat syyskuussa Sampolassa Viita-akatemian tiloissa.
Kädet selaavat auki olevaa muistikirjaa.
Viita-akatemiassa opiskelu tapahtuu viikonloppuisin lähitapaamisina ja pääosin tekstipajatyöskentelynä.

Vuonna 2023 opintonsa Viita-akatemiassa aloittavat Jenna Antila, Frida Geleit, Roosa Haapanen, Emma Kristina Heinonen, Sanna-Mari Kaipio, Anniina Kangasniemi, Julius Kylänen, Anna Könönen, Liisa Leinonen, Riitta Linna, Sirje Niitepõld, Jari Paananen, Mari Saavalainen, Lassi Sippola ja Gaius Turunen. Varasijoille valittiin kolme henkilöä.  

Opiskelijavalinta oli yksimielinen. Raatiin kuuluivat kirjailijat ja Viita-akatemian opettajat Johanna Hulkko ja Maria Lassila. Raati ei kommentoi päätöksiä. 

Viita-akatemian suosio on tasaisessa kasvussa. Vuonna 2020 hakijoita oli noin 40, vuonna 2021 reilut 60 ja vuonna 2022 tasan 70. Haku järjestetään vuosittain elokuussa.

Vuonna 1989 perustettu Viita-akatemia syntyi Tampereen työväenopiston, Pirkkalaiskirjailijoiden, Tampereen kaupungin kulttuuritoimen, kaupunginkirjaston, Tampereen yliopiston taideaineiden laitoksen ja Pirkanmaan äidinkielen opettajien yhteistyönä. Vuosien saatossa lukuisat kirjoittajakoulun käyneet ovat päässeet julkaisemaan esikoisteoksensa ja heitä on myös palkittu kirjoituskilpailuissa.

Teksti: Kristiina Kestinen, Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Suvi Roselli
Jaa sosiaalisessa mediassa