Yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden nykytilaa työväenopistossa selvittävä kysely on avattu – vastausaika päättyy 15.10.2023

Tampereen seudun työväenopisto on avannut yhdenvertaisuuden nykytilaa selvittävän sähköisen kyselyn, johon kaikki halukkaat voivat vastata 15.10.2023 saakka. Kysely on osa työväenopiston Esteet nurin! -hanketta, jonka tavoitteena on yhdenvertaisuuden, saavutettavuuden ja esteettömyyden edistäminen sekä opiston opetuksessa että toiminnassa kuntalaisten näkökulmasta.
Kaksi henkilöä istuu kalliolla. Taustalla on järvimaisema ja havupuita.
Esteet nurin! -hankkeen yhdenvertaisuuteen, saavutettavuuteen ja esteettömyyteen liittyvä kysely on avoinna 15.10.2023 saakka.

Syyskuussa avatun kyselyn lisäksi Esteet nurin! toteuttaa myöhemmin eri asiakasryhmille kohdennettuja kyselyitä, jotka perehtyvät entistä tehokkaammin opiston toimintaan osallistumisen esteisiin.

Esteet nurin! -hankeesta työväenopistossa vastaava projektisuunnittelija Miki Mäkelä kertoo kyselyjen toimivan taustana hankkeen tavoitteiden edistämisessä. 

– Kuntalaisia ei ole tarkoitus osallistaa vain kyselyillä, vaan ottaa heidät mukaan kehittämään paikallisia palveluita ja pohtimaan konkreettisia keinoja, joilla yhdenvertaisuutta, saavutettavuutta sekä esteettömyyttä voitaisiin edistää.

Mäkelän mukaan on myös tärkeää etsiä kuntalaisten, opiskelijoiden sekä muiden sidosryhmien kanssa omaehtoisia osallistumisen ja vapaaehtoistoiminnan tapoja.

– Haluamme, ettei hanke jää pelkästään organisaation sisäiseksi kehittämistyöksi, jossa sidosryhmiltä vain kysytään kokemuksia ja saatujen vastausten pohjalta yritetään luoda ratkaisuja neljän seinän sisällä, Mäkelä kertoo.

Yhdenvertaisuuden, saavutettavuuden ja esteettömyyden nykytilaa työväenopistossa selvittävän kyselyn vastausaika päättyy sunnuntaina 15.10.2023 klo 23.59. Kyselyyn ovat tervetulleita vastaamaan kaikki huolimatta siitä, onko opiskellut Tampereen seudun työväenopistossa.

Esteet nurin! -hanketta koordinoi Kuopion kansalaisopisto. Tampereen seudun työväenopisto toimii Kotkan opiston, Tornion kansalaisopiston, Wellamo-opiston, Joensuun seudun kansalaisopiston sekä Mäntsälän kansalaisopiston kanssa hankkeen yhteistyökumppaneina 2023–2025. Jokaisella opistolla on oma paikallinen osahankkeensa, mutta yhteistyö opistojen kesken mahdollistaa kokemusten vaihtamisen ja yhdessä oppimisen.

Teksti: Miki Mäkelä, Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Laura Paronen / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa