Vielä ehdit osallistua liikennetutkimukseen Tampere.Finland-sovelluksella

Osallistu Tampereen kaupungin liikennetutkimukseen. Lataa tai päivitä Tampere.Finland-sovellus.  Se arpoo jokaiselle tutkimukseen osallistuvalle yhden tutkimuspäivän. Viimeinen mahdollinen tutkimuspäivä on 12.10.2023 – ilmoittaudu pian.  

Pidä puhelin mukana liikkuessasi, niin liikennetutkimussovellus kerää automaattisesti  matkojesi määrän, kulkutavat ja pituudet yhden päivän ajalta.  Sinun tulee vain lisätä matkan tarkoitus ja vahvistaa tutkimuspäivän matkat paikkaansa pitäviksi.

Liikkennetutkimuksen avulla kaupunki saa arvokasta tietoa asukkaiden liikkumisesta. Matkatietoja hyödynnetään kulkumuotomuutosten seurannassa ja päästöjen arvioinnissa sekä liikenteen suunnittelun ja päätöksenteon tukena.

Tietoja asukkaiden liikkumisesta on perinteisesti kerätty neljän vuoden välein matkapäiväkirjatutkimuksilla, joiden tekeminen on kallista ja tuloksia joudutaan odottamaan pitkään.  Nyt kaupunki selvittää ensimmäistä kertaa tamperelaisten liikkumista mobiilisovelluksen avulla.  

Näin osallistut liikennetutkimukseen

  • Lataa tai päivitä Tampere.Finland -sovellus puhelimeesi sovelluskaupassa. 
  • Avaa kutsu liikennetutkimukseen sovelluksen avausnäkymästä tai ilmoitusviestistä ja ilmoittaudu mukaan.
  • Varmista, että puhelimen paikannus on päällä ja pidä puhelin mukana liikkuessasi tutkimuspäivänä kodin pihapiirin ulkopuolella.
  • Tarkista tutkimuspäiväsi lopuksi, että matkat ovat tallentuneet oikein. Lisää matkan tarkoitus ja tarvittaessa puuttuva matka tai korjaa matkasi tietoja, esimerkiksi kulkutapa. Sovellus muistuttaa sinua tietojen tarkistamisesta. 

Lisätietoja

Sanna Ovaska
Projektipäällikkö
Puhelin:
040 801 3125
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa