Välkky HR löysi työntekijän Tuu töihin -rekrytointitapahtumasta

Tuu töihin -rekrytointitapahtumat tarjoavat suoran yhteyden työnhakijoihin. Tapahtumassa työnantajat pääsevät haastattelemaan useampia hakijoita. Parhaassa tapauksessa sopiva tekijä löytyy jo suoraan tapahtumasta.
Kaksi naista juttelee ständipisteen ääressä
Välkky HR:n liiketoimintajohtaja Tatjana Pihlajamäki tapasi tapahtumakävijöitä esittelypisteellä

Tuu töihin on Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen järjestämä rekrytointitapahtuma, jossa työnantajat pääsevät haastattelemaan työnhakijoita joko paikan päällä tai etänä. Mukana on myös oppilaitoksia sekä muuta ohjelmaa ja esiintyjiä. Tapahtuma järjestetään hybridinä, mikä mahdollistaa osallistumisen tapahtumaan myös verkon kautta. Parhaassa tapauksessa sopiva tekijä löytyy jo suoraan tapahtumasta. Näin kävi myös Välkky HR:lle.

Välkky HR:n toimitusjohtaja Laura Helasjoki-Ristimäki otti yhteyttä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluihin tilanteessa, jossa heillä avoinna oleviin työpaikkoihin ei tullut hakemuksia. Kaupungilta hänelle ehdotettiin osallistumista Tuu Töihin -tapahtumaan.

– Kun saimme tietää tapahtuman luonteesta, innostuimme heti ajatuksesta ja halusimme tulla mukaan, Laura kertoo.

Syksyllä 2023 tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa alakohtaisesti. Teollisuus-, palvelu- ja sote-aloille oli jokaiselle omat tapahtumapäivänsä. Välkky HR osallistui palvelualojen tapahtumapäivään, koska he etsivät tekijöitä esimerkiksi kotisiivoukseen, kahvilaan, myyntiin ja logistiikkaan.

Hakijoita haastateltiin tapahtuman aikana ja sen jälkeen

Tapahtumapäivänä Helasjoki-Ristimäki oli valmiina haastattelemaan hakijoita. Työnhakijat suosivat kasvokkaista tapaamista, joten kaikki haastattelut varattiin paikan päälle Finlaysonin Kohtaamisia.-tilaan. Sopiva henkilö avoimeen leipomoalan tehtävään löytyikin yhdestä haastattelusta. Hänet palkattiin tehtävään heti.

– Hakijan kokemus ja koulutus olivat sopivat, ja hänellä oli kiinnostusta monipuolisiin tehtäviin. Hän jätti haastattelussa itsestään oikein hyvän ja aktiivisen kuvan, mikä myös vaikutti palkkaamispäätökseen, Laura kertoo.

Välkky HR:llä oli tapahtumassa virtuaalisen esittelypisteen lisäksi myös fyysinen piste. Sen ääressä työnhakijoita kohdattiin kasvotusten, keskusteltiin ja otettiin vastaan ansioluetteloita.

Laura Helasjoki-Ristimäki kertoo muutaman työnhakijan ottaneen heihin yhteyttä myös tapahtuman jälkeen. Heidän kanssaan sovittiin jatkohaastatteluja toimistolle. Tuu töihin -tapahtumaan osallistumisen hän toteaa olleen erittäin positiivinen kokemus.

– Olemme olleet aiemmin isoissakin rekrytointitapahtumissa mukana. Tämä Tuu töihin -tapahtuma jätti kyllä oikein myönteisen kuvan, hän kertoo.

Teksti: Hanna Kirmanen
Kuvat: Sara Hostikka
Jaa sosiaalisessa mediassa