Lielahden liikuntapuistoon rakennetaan uusi huoltorakennus

Lintulammella sijaitsevaan Lielahden liikuntapuistoon rakennetaan huoltorakennus, joka palvelee sekä kaluston ja varusteiden säilytystilana että liikunnan harrastajien pukeutumistiloina. Lielahden liikuntapuistolla on merkittävä rooli alueellisessa liikunnan palveluverkossa.

Päiväsaikaan Lielahden liikuntapuisto palvelee erityisesti lähialueen kouluja ja päiväkoteja. Muina aikoina puisto on kuntalaisten ja muiden toimijoiden käytössä.  Liikuntapuistossa on talvella iso tekojääalue ja yksi kaukalo, kesällä on muun muassa pesäpallo/jalkapallokenttä, ulkokuntosali, koripallokenttä, Beach volley-kenttä, juoksusuora ja erilaisia toimintapaikkoja lapsille. Alueen kunnostamisen jälkeen liikuntapuiston käyttäjämäärä tulee kasvamaan. 

Lielahden koulu sijaitsee liikuntapuiston itäpuolella. Tontin pohjoispuolella on Peltovainion päiväkoti sekä Peltovainion puisto ja asuintontteja. Tontin pinta-ala on 2,9 hehtaaria. Tontilla ei ole tällä hetkellä pysyviä rakennuksia.

Huoltorakennuksen tärkeä kohderyhmä ovat koululaiset. Rakennus tullaan suunnittelemaan turvalliseksi, mahdollisuuksien mukaan esteettömäksi ja monikäyttöiseksi. Wc- ja pukuhuonetilojen lisäksi huoltorakennukseen tulee tiloja henkilökunnan ja siivouksen tarpeisiin sekä jäänhoitokoneen sekä muun huoltokaluston säilytykselle. Suunnitelmassa on myös varastotiloja seuroille ja oppilaitoksille urheilu- ja liikuntavälineiden säilytystä varten. Huoltorakennuksen huoneistoala on 332 neliömetriä.  

Uusi huoltorakennus sijoittuu liikuntapuistossa tontin itäosaan lähelle Kisakujaa. Pysäköintipaikat sijoitetaan huoltorakennuksen läheisyyteen. Kenttien rakennustyön yhteydessä uudelle huoltorakennukselle on painopenkoin tiivistetty rakennuspaikka. Huoltorakennus rakennetaan siten, että toiminta voi jatkua ulkoliikunnan alueilla.

Rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi elokuussa 2024. Liikuntapuiston huoltorakennuksen on tarkoitus valmistua toukokuussa 2025. Hankkeen kustannusarvio on 1 802 000 euroa.

Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi hankkeen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman kokouksessaan 31.10.2023. Hankesuunnitelma tulee hyväksyttäväksi myös asunto- ja kiinteistölautakuntaan 2.11.2023.

Lisätietoja

Teija Mätäsniemi
Hankearkkitehti
Puhelin:
040 680 2130
Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Arkkitehtiluonnos huoltorakennuksesta
Jaa sosiaalisessa mediassa