Talvihoitotyöt keskitetään pääväylille voimakkaan lumisateen takia

Tiistain ja keskiviikon 31.10.–1.11.2023 sääennuste näyttää jopa 40-50 cm lumikertymää. Poikkeuksellisen voimakkaan ja pitkäkestoisen lumisateen takia hetkellä Tampereen Infra keskittyy pitämään tärkeimmät pääväylät auki.  Työ- ja muihin matkoihin kannattaa varata aikaa riittävästi.

Talvihoitotyöt keskitetään toistaiseksi tärkeimmille väylille kuten joukkoliikenteen ja pyöräilyn pääreiteille. Asuntokadut ja pienemmät kadut päästään auraamaan viiveellä. Katujen jälkisiivous tehdään myöhemmin.

Tampereen Infra on ottanut kaikki käytettävissä olevat urakoitsijat töihin, ja Infran oma henkilöstö tekee pidempää työpäivää työaikalainsäädännön sallimissa rajoissa.

Katujen ja pyöräteiden talvikunnossapito kuuluu kaupungille eli käytännössä Tampereen Infralle. Jalkakäytävien talvikunnossapito kuuluu pääsääntöisesti kiinteistön haltijoille eli käytännössä kiinteistöjä hoitaville huoltoyrityksille tai omakotitalojen asukkaille. 

Kadut aurataan tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokan mukaan. Ensin aurataan pääväylät sekä pelastuslaitoksen ja joukkoliikenteen käyttämät reitit, sitten paikalliset kokoojakadut ja viimeiseksi pienemmät kadut kuten asuntokadut. Jalankulku- ja pyöräteistä ensiksi huolletaan pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit. 

Lisätietoja

Antti Sorvali
Tampereen Infra Oy: Työpäällikkö
Puhelin:
041 731 0940
Jaa sosiaalisessa mediassa