Teiskontien varren kävely- ja pyörätien suunnitelma Ruotulassa ja Takahuhdissa hyväksyttiin

Teiskontien kävely- ja pyörätietä parantava puistosuunnitelma Ruotulan ja Takahuhdin osuudella hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa 13.2.2024.  Uusi osuus tulee Teiskontien (vt 12) eteläpuolelle Jaakonmäenkadun ja Alasjärvenrannan välille.
Kuvass luminen maisema, tie joka risteää pyörätietä ja alikulku, ennen sitä STOP-merkki.
Alasjärven alikulku nykytilanteessa

Kyseessä on pyöräilyn pääreitti Tampere–Linnainmaa–Teisko. Pyörätie ja jalkakäytävä toteutetaan samanlaisina asvaltoituina väylinä kuin muutama vuosi sitten uudistettu Teiskontien osuus Hervannan valtaväylältä Jaakonmäenkadulle.

Pyöräilylle ja jalankululle on suunniteltu omat väylät, jotka on erotettu toisistaan maaliviivalla. Pyörätie on kaksisuuntainen. Pyörätien leveys on pääosin 3,0 metriä ja jalkakäytävän leveys pääosin 2,5 metriä. Myös valaistus uusitaan.

Teiskontien ja Irjalankadun risteyksen suojatielle tulee uusi suojatiesaareke. Liittymän kohdalla pyörätie päällystetään punaisella huomiovärillä liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja eri kulkuväylien selkiyttämiseksi.

Alasjärven alikulun kohtaa nostetaan hieman pyörätien pituuskaltevuuden loiventamiseksi. Alasjärvenranta-kadun risteykseen tulee korotettu suojatie ja autoilijoille on STOP-merkit, eli ajoneuvojen on väistettävä pyörä- ja kävelyliikennettä.

Kävely- ja pyöräväylän varrelle istutetaan paljon uusia puita, ja useiden nykyisten puiden juuria suojataan. Huonokuntoiset puut poistetaan.  Väylän reunustoille kylvetään niittykasveja.

Väylätöiden kustannusarvio on yhteensä noin 2 000 000 euroa. Teiskontien jalkakäytävä ja pyörätie on Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan ELY-keskuksen yhteishanke, ja rakennustyöt pyritään tekemään vuoden 2025 aikana.

Lisätietoja

Mikko Nurminen
Esittelijä Johtaja
Puhelin:
040 801 2665
Petri Keivaara
Tilaaja Katuinsinööri
Puhelin:
050 382 6459
Teksti: Anna-Leea Hyry
Kuvat: Anna-Leea Hyry
Jaa sosiaalisessa mediassa