Haiharan Taidekeskuksen Tallin kesäkuun näyttelyssä tarkastellaan ympäröivää maailmaa kerrostumien läpi

Yhdentoista taiteilijan näyttelyssä nähdään maalauksia, valokuvia, keramiikkaa ja sanataidetta.
Esittävä maalaus käsistä harmaalla ja tummansinisellä taustalla
Aino Raatikainen

Kerrostumia on Kytkös -taiteilijaryhmän kolmas yhteisnäyttely. Näyttelyn on juryttänyt kuvataiteilija Tarmo Paunu. Ryhmä on muodostunut yhteisten taideopintojen parissa ja siihen kuuluu yksitoista jäsentä, joten kokonaisuus on hyvin monipuolinen. Esillä on maalaustaidetta, valokuvataidetta, sanataidetta sekä keramiikkaa.

Näyttelyn teema näkyy teoksissa eri tavoin materiaalien ja tekniikkojen kerrostuessa. Mennyt ja nykyisyys arkisissa objekteissa ja yksityiskohdissa tuoden niihin herkkyyttä; mielikuvat ja todellisuus maisema- ja eläinkuvissa, ihmiselämän ainutkertaisuus ja keskeneräisyys veden ja taivaan kerroksissa.

Skandinaavisen luonnon ja eläinten sekä arkisten esineiden lisäksi teosten aiheina ovat leikkimieliset kukat ja kasvit, antiikin sankarit urotekoineen sekä unenomaiset, värejä tulvivat kuvat Afrikasta.

Kytkös- taiteilijaryhmä:

Marjaleena Erkkilä, Maria Haataja, Päivi Ilveskoski, Teija Jutila, Kirsti Järvensivu, Jenni Kirkkomäki, Saara Levoskin-Saavalainen, Kaija Pispa, Aino Raatikainen, Ohto Sabel, Eija Sappinen.

Taiteilijaryhmä Kytkös: Kerrostumia

Haiharan taidekeskus, Talli (Haiharankatu 30)
8.–30.6.2024
Avoinna ti-su klo 12–18

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja

Anna Värri
Kulttuurituottaja
Teksti: Anna Värri
Kuvat: Aino Raatikainen
Jaa sosiaalisessa mediassa