Henkilöstöä palkittiin kehittämisideoista Raatihuoneella

Kaupunki jakoi perinteiset Henkilöstö kehittäjänä -palkinnot Raatihuoneella maanantaina 10. kesäkuuta 2024. Palkinnon sai neljätoista työntekijää tai työryhmää, jotka ovat kehittäneet merkittävästi omaa työtään ja samalla luoneet uusia, toimivia käytäntöjä.
Ihmisiä suuressa salissa seisomassa pienten pyöreiden pöytien ääressä.
Palkitut kuuntelivat henkilöstöjohtaja Niina Pietikäisen alkusanoja.

- Tampereen tulevaisuus vetovoimaisena kaupunkina näyttää valoisalta ja kaupunki jatkaa voimakasta kasvuaan. Edessämme on kuitenkin haasteita: Väestörakenteen muutokset, hyvinvoinnin jakautuminen, työn murros, digitalisaatio ja ennakoimattomat vallitsevan maailman tilanteet sekä mullistukset edellyttävät meiltä ketterää kehittämistä ja rohkeaa uudistumista. Siksi onkin erityisen hienoa huomata, kuinka kaupungin henkilöstö haasteiden edessäkin tähyää tulevaisuuteen ja tuo kekseliäisyytensä esiin, linjasi kaupungin henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen avauspuheessaan.

Jo kahdeksattatoista kertaa myönnettävät palkinnot jaettiin neljässä sarjassa: asiakaslähtöisyys, ilmastovaikutukset, työyhteisö ja muut. Lisäksi jaettiin kaksi erityismainintaa. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa henkilöstöä tuomaan esille työntekijälähtöisiä ideoita, kokeiluja, sekä hyväksi koettuja toimintatapoja ja menetelmiä. Vuosittainen yhteissumma on 20 000 euroa.

- Luovuus on halua tehdä asioita uudella tavalla. Se on arjen oivaltamista, uskallusta ajatella toisin ja kykyä innostua. Kokeilemalla rohkeasti saamme kokemuksia onnistumisista ja epäonnistumisista. Tämä mahdollistaa oppimisen ja uuden luomisen, Pietikäinen kannustaa.

- Oppiminen ja uuden luominen edellyttää useimmiten yhdessä tekemistä - ihmisten tietojen ja taitojen yhdistämistä, luottamusta, joustavuutta ja halua jatkuvaan parantamiseen, hän muistutti.

Kuvateksteissä palkittujen nimet ovat satunnaisessa järjestyksessä. Osa palkituista ei päässyt osallistumaan juhlaan.

Mies pitelee käsissään paperia.
Jaakko Kemppi työllisyys- ja kasvupalveluista ideoi prosessin, joka tavoittaa työvoiman ulkopuolella olevia maahanmuuttajia ja tarjoaa kotouttamisen palveluita.
Kolme henkilöä rivissä heiluttelee päidensä yläpuolella papereita.
Mikko Ala-Kapee, Johanna Kurela ja Veli-Pekka Pehkonen palkittiin Vessaseminaari-pilotista. Seminaari on kehitetty sensitiivisten yhdenvertaisuusasioiden keskusteluun ja tietoisuuden lisäämiseen ihmisten moninaisuudesta ja intersektionaalisuudesta.
Kaksi naista pitelee edessään papereita.
Riikka Ajanki ja Heidi Saramäki toteuttivat ohjeistuksen katutaiteen lupamenettelyn helpottamiseksi ja sujuvoittamiseksi.
Kaksi naista pitelee edessään papereita.
Historiallisten museoiden ja kokoelmakeskuksen Merja Honkasalo ja Tiina Paavola ideoivat toimintamallin Tampereen historiallisten museoiden hallussa olevan tekstiilikokoelman pienentämiseen.
Nainen pitelee edessään papereita.
Merja Kinos asemakaavoituksesta palkittiin perehdytysaineistosovelluksesta. Siinä uudelle työntekijälle kerrotaan henkilöstöasiat ja kyseisen yksikön omat perehdytettävät asiat itseopiskeluaineistona.
Teksti: Ismo Lehtonen ja Julia Koski
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa