Kalevantiellä parannetaan suojateiden turvallisuutta

Kalevantien risteyksissä parannetaan suojateiden liikenneturvallisuutta Salhojankadun ja Tilhentien välillä. Työt alkavat kesäkuun viimeisellä viikolla ja aiheuttavat liikennejärjestelyjä töiden etenemisen mukaan. Työt valmistuvat syksyllä 2024.
Autoja Kalevantiellä
Kalevantien ja Salhojankadun risteysaluetta.

Merkittävimmät muutokset tehdään Kalevantien ja Kaupinkadun liittymässä, jossa parannetaan Kaupinkadun liittymäaluetta turvallisemmaksi. Liittymässä rakennetaan Kaupinkadun ja Kalevantien ylitse uudet suojatiet, joihin tulee keskisaarekkeet. Kalevantien ja Kaupinkadun risteyksessä Kalevantien pyörätiellä on etuajo-oikeus.

Salhojankadun liittymässä Kalevantien suojatie siirretään liittymän itäpuolelle, ja sille toteutetaan keskisaareke. Idempänä, Tilhentien liittymässä Kalevantien suojatie uusitaan ja sille rakennetaan keskisaareke.  Myös hidasteita uusitaan muun muassa Tilhentien ja Teerentien ylittävissä liittymissä.

Kulku Kalevan hautausmaan pysäköintialueelle ohjataan kahdesta liittymästä. Uudistuksessa pysäköintialueelle pääsee Kalevantien ja Salhojankadun liittymän kohdalta vain lännen suuntaan ajettaessa. Kalevantietä idän suunnasta ajavat pääsevät pysäköintialueelle itäisemmästä liittymästä.

Kalevantien länsipäässä nopeusrajoitus 40 km/h ulottuu Tilhentien liittymään saakka.

Lisätietoja

Tuomas Tervashonka
Urakoitsija, Tampereen Infra Oy:
Puhelin:
045 797 09970
Olli Halme
Rakennuttaja Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
040 800 4105
Jaa sosiaalisessa mediassa