Haiharan taidekeskuksen Kartanossa avautuva näyttely on ylistys mokailulle

MOKA-taiteilijaryhmän näyttely avautuu Haiharan taidekeskuksen Kartanossa 6.7.2024. Näyttelyn taiteilijat tutkivat virheitä erilaisista näkökulmista sekä osana taiteellista prosessia että henkilökohtaista elämää.
Veistos, joka esittää rikki mennyttä kulhoa ja siitä levinnyttä tomaattikastiketta
Senni Aleksandra: Pitsassa ei ole tänään tomaattikastiketta

Moka punastuttaa päivällä ja valvottaa yöllä. Se kummittelee tehdyssä ja tekemättömässä, jännittää etukäteen, nolostuttaa jälkeenpäin ja naurattaa nurkan takana. Toisinaan pienikin hutilointi voi saada katastrofin mittakaavan. Silti lähes aina moka on vaaraton. Vatsassa saattaa muljahtaa, mutta maailma ei nyrjähdä paikaltaan.

MOKA-näyttelyn teokset ovat myttyyn menneiden hetkien taltiointeja ja pienten inhimillisten kömmähdysten olemusta ja vaikutuksia tutkivia. Jaettuina häpeällisiltäkin tuntuvat epäonnistumiset kuoriutuvat mahdollisuuksiksi nähdä tuttu asia toisin.

Näyttelyssä on esillä tekstiilitaidetta, kuvanveistoa, öljyvärimaalauksia, videotaidetta ja installaatioita. Teosten joukossa nähdään kirjottuja mustelmia ja arkisia onnettomuuksia, normien rikkomuksia, epäonnistumisen terraarioita, ylipukeutuneita hahmoja ja takkutukkia, painovirhepaholaisia, nurkkaan ja ovien väleihin unohdettuja asioita, väärinpäin ommeltuja saumoja, mokailupokaaleita sekä taiteilijoiden ansioluetteloiden pohjalta tekoälyn kanssa luotua musiikkia.

MOKA on vuodesta 2022 yhdessä toimineen työryhmän ensimmäinen yhteisnäyttely. Näyttelyä on tukenut Pirkanmaan kulttuurirahasto.
 

Haiharan taidekeskus, Kartano (Haiharankatu 30)
6.7.2024 - 25.8.2024
Avoinna ti-su klo 12–18

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja

Anna Värri
Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 673 6107
Teksti: Taiteilijaryhmä MOKA, Anna Värri
Kuvat: Senni Aleksandra
Jaa sosiaalisessa mediassa