Puistoruokailussa jaettiin lähes 14 000 ateriaa lapsille ja nuorille

Tampereen suosittu puistoruokailu järjestettiin tänä kesänä kuudessa eri puistossa. Seitsemän viikon aikana jaettiin 13 946 maksutonta ateriaa alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille.
Puistoruokailussa olevia ihmisiä jonossa
Puistoruokailu houkutteli perheitä nauttimaan kesäpäivistä kaupungin puistoissa.

Tampereen kaupungin puistoruokailuista nautittiin tänä kesänä Nekalassa, Peltolammilla, Tesomalla, Lielahdessa, Hervannassa ja Kaukajärvellä 3.6.-18.7.2024. Tänä vuonna puistoruokailu laajeni myös Nekalaan ja samalla ruokailijamäärät kasvoivat verrattuna viime vuoden ruokailijoiden lukumäärään. Puistoruokailut ovat nyt neljän vuoden toimintansa jälkeen tavoittaneet lapsiperheet hyvin ja niistä on muodostunut tärkeä osa monen perheen kesäarkea. 

Puistoruokailun tavoitteena on ollut tukea lapsiperheiden arkea ja luoda samalla yhteisöllisyyden tunnetta muiden alueella asuvien lapsiperheiden kanssa. Perheille ja nuorille suunnattu ohjelma sekä maittava ateria houkuttelivat alueen asukkaita viettämään kesäisiä arkipäiviä yhdessä, mahdollistaen samalla uusien tuttavuuksien muodostumisen muiden samanikäisten lasten ja nuorten kanssa. Maksuton ateria oli tarjolla kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Puistoruokailut kuuluvat osana kaupungin Lapsiystävällinen kunta-ohjelmaa, joka sai tunnustuksen Unicefilta aiemmin tänä vuonna. 

Puistoruokailu toteutettiin Tampereen kaupungin ja useiden kumppaneiden kanssa yhteisvoimin. Kokonaiskoordinointi tapahtui tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaupungin nuorisopalveluiden kautta, jonka keräämän palautteen mukaan puistoruokailussa parasta olivat ruoka, leikkiminen, puistomuskarit, kaverit sekä erityisesti ulkona syöminen. Kaupungin rinnalla päätoteuttajina olivat Kaukajärvellä TampereMissio, Hervannassa Hervannan Hukat, Tesomalla SPR Tampere ja Lielahdessa Kansalaistalo Mansikkapaikka. Lisäksi ohjelmaa ja apuaan ruuanjakeluun tarjosivat monet järjestöt, yritykset, kaupungin toimijat ja yksityishenkilöt. Tampereen kaupunki kiittää kaikkia yhteistyötahoja hyvin sujuneesta yhteistyöstä. 

Teksti: Justiina Lampila
Kuvat: Sofia Erkkilä
Jaa sosiaalisessa mediassa