Tampereen tarjoama kesäleiri tuo iloa ja tukea sodan keskeltä tuleville kiovalaisnuorille

Tampereen kaupunki järjestää yhdessä ystävyyskaupunkinsa Kiovan ja Tampereen Kesäsiirtolayhdistys ry:n kanssa kesäleirin kiovalaisille nuorille 23.–29.7.2024. Sastamalan Sorjassa järjestettävälle leirille on osallistumassa tänä vuonna neljätoista kiovalaista lasta ja nuorta.

Ukrainalaiset nuoret osallistuvat yhdessä suomalaisten lasten ja nuorten kanssa ”Sorjan parhaat” -leirille. Leirillä on tarjolla monipuolista ja ohjattua toimintaa kuten pelejä, askartelua ja ulkoilua. Leiristä vastaavat Tampereen Kesäsiirtolayhdistys ry:n leirijohtajat, koulutetut ohjaajat ja muu leirin henkilökunta. Leirin jälkeen kiovalaiset nuoret ja heidän saattajansa viettävät vielä päivän Tampereella.

Leirin tarkoituksena on tukea sodasta kärsiviä nuoria ja järjestää heille tekemistä. Tampere on tukenut Kiovaa järjestämällä vastaavan leirin myös kahtena viime vuonna. Vuonna 2022 kiovalaisia nuoria osallistui leirille kymmenen, viime vuonna kolmetoista. Ukrainalaisille lapsille ja nuorille järjestetään useita erilaisia kesäleirejä eri puolilla Eurooppaa. 

Osana kaupunkien välisen ystävyyden 70-vuotisjuhlintaa Tampere on kutsunut kiovalaisia nuoria sodan keskeltä Tampereelle tänä vuonna kolmesti. Talvilomalla kaupungissa vieraili nuoria jääkiekkoilijoita, Pispalan Sottiisin aikana ryhmä tanssijoita ja nyt siis ryhmä nuoria kesäleirillä.

Tampere on muutenkin muistanut ystävyyskaupunkiaan näyttävästi. Vuoden loppuun asti voi esimerkiksi ihailla liikenteessä kulkevaa taideratikkaa, joka on päällystetty kiovalaisten taidekoulujen oppilaiden teoksilla.

Teksti: Ismo Lehtonen
Kuvat: Mostphotos
Jaa sosiaalisessa mediassa