Kulttuurin välitilojen viides hakukierros käynnistyy 1.8.

Operaatio Pirkanmaa -kehittämishankkeen pilotoima välitilamalli on siirtynyt kehittämishankkeelta Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön hallinnoitavaksi, ja välitilamallin viides hakukierros järjestetään elokuussa 2024.
Vaalea kaksikerroksinen rakennus, jonka taustalla on puita.
Nokian Taidetalon alakerta on toinen tarjolla olevista tiloista.

Viides kulttuurin välitilahaku järjestetään 1.–30.8.2024. Tiloihin voi hakea toimijaksi sähköisellä hakulomakkeella. Hakemukset tulee jättää viimeistään perjantaina 30.8.2024 klo 15.45 mennessä. Myöhässä tulleet hakemukset jätetään huomioimatta.

Hakukierroksella on tarjolla kolme aiemmista hauista tuttua tilaa, joista yksi on Tampereella ja kaksi Nokialla. Tampereen haettava tila sijaitsee Pyynikin uimahallin kivijalassa, ja Nokialla on haettavana Nokian taidetalon alakerta sekä Nokian vanha lukio.

Välitilamallin idea on, että tyhjillään väliaikaisesti olevia tiloja tarjotaan maksutta kulttuuri- ja taidetoimijoiden käyttöön avoimen haun kautta. Näin voidaan helpottaa kulttuurialan toimijoiden tilojen puutetta väliaikaisesti ja tarjota mahdollisuus paikkasidonnaisen konseptin luomiseen. Tilassa tai sen käytön tuloksena tulee järjestää kulttuuritoimintaa kaupunkilaisille (esim. työpajat, näyttely, tapahtuma). Teosten, oheistuotteiden ja tarjoilujen myynti on sallittua, mikäli se liittyy tiiviisti välitilassa toteutettavaan toimintaan.

Toimija vastaa itse kaikista toimintaan liittyvistä luvista, vakuutuksista ja tilan turvallisuudesta. Mahdollisiin tapahtumiin liittyviin kuluihin voi hakea Välitilan kohdekunnasta riippuen myös rahallista tukea. Tampereella kulttuuritapahtumiin voi hakea kulttuurin kerta-avustusta, ja Nokialla tapahtumille voi hakea kulttuurin projektitukea.  

Välitilamallin toimintatapaa on kehitetty vuodesta 2021 osana kulttuurin alueellista kehittämishanketta, Operaatio Pirkanmaata. Kesäkuussa 2024 kulttuurin välitilamalli vakinaistettiin osaksi kaupungin toimintaa ja välitilahakujen hallinnointi siirtyi Operaatio Pirkanmaalta Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikköön.

– On luonnollista, että kulttuurin välitilat tulivat osaksi kulttuurin tuki- ja saavutettavuuspalveluita tänne Kaupunkikulttuuriyksikköön, tukipalveluista vastaava suunnittelija Venla Moisala kommentoi siirtymää. – Tästä on mukava ottaa koppia! On hienoa, että tyhjillään oleviin tiloihin saadaan jatkossakin kulttuurisisältöjä. Tässä toimintamallissa kaikki voittavat, hän jatkaa iloisesti.

Tiedotetta päivitetty 8.8.2024 klo 10:53: lisätty Nokian vanhan lukion tiedot

Lisätietoja

Venla Moisala
Suunnittelija
Puhelin:
040 800 4836
Pia Keltti
Kulttuurikoordinaattori
Puhelin:
040 133 4101
Teksti: Venla Moisala
Jaa sosiaalisessa mediassa