Rekrytointipalvelut löysi tekijöitä purkutaidetaloon

Taide-elämyksiä toteuttava Upeart löysi Muutos.art-taidetaloon työntekijöitä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen rekrytointipalvelujen asiantuntijoiden avulla. Kaupungin kattava palvelupaketti, hakijoiden esihaastattelu ja tiivis yhteistyö Upeartin edustajien kanssa muodostivat puitteet yhteistyölle.
Kolme ihmistä hymyilee ryhmäkuvassa. Taustalla on puusta tehty taideteos.
Karoliina Korhonen, Maria Huhtala ja Miska Halén taiteen äärellä.

Ratinanrannassa sijaitseva vanha toimistorakennus on muovaantunut elämyksiä tarjoavaksi taiteen keskukseksi, jonka teoksissa pohditaan ihmisen ja ympäristön välistä suhdetta. Muutos.art -nimeä kantava näyttely esittelee noin 50 taiteilijan teoksia kolmessa kerroksessa. Noin 30 000 taiteen ystävän odotetaan saapuvan nauttimaan purkutalon viimeisestä matkasta. Näyttely on avoimena koko kesän ajan.

Näyttelyn operaattori Upeart tarvitsi rakentamiseen, ylläpitämiseen ja purkamiseen runsaasti työntekijöitä. Tampereen kaupungin rekrytointipalvelut ja Upeart tekivät tiivistä yhteistyötä rekrytointien mahdollistamiseksi.

Rekrytointipalvelut rekrytointia nopeuttamaan

Upeart kaipasi nopeasti työntekijöitä näyttelyä varten. Rekrytointiprosessi käynnistyi rekrytointikoordinaattorien Miska Halénin ja Maria Huhtalan esikartoituksen myötä, jossa he määrittivät yhdessä Upeartin kanssa haussa olevat työtehtävät ja niihin tarvittavan osaamisen.

Upeartilla tuottajana työskentelevä Karoliina Korhonen kertoo yllättyneensä positiivisesti siitä, kuinka nopeasti alkutapaamisen jälkeen asiat lähtivät liikkeelle. 

– Kaupungin tarjoama palvelukokonaisuus oli selkeä. Alkutapaaminen antoi hyvän kuvan siitä, miten ja millaisella aikataululla prosessi etenee. Pääsimme myös kertomaan, millaisia taitoja ja ominaisuuksia toivoimme ehdokkailta, Korhonen muistelee.

Kun haettavien tehtävien raamit olivat selvillä, työllisyys- ja kasvupalvelujen asiantuntijat pääsivät etsimään soveltuvia taide- ja kulttuurialasta kiinnostuneita ehdokkaita.

– Saimme kerättyä soveltuvat ehdokkaat nopeasti. Taidealan paikat ovat hieman harvinaisempia ja asiantuntijamme tavoittivat kiinnostuneita hakijoita runsaasti, Huhtala muistelee.

Puusta tehty taideteos purkutaidetalon tiloissa.
Puusta tehty taideteos kurkottelee kohti kattoa.

Soveltuvien ehdokkaiden määrä yllätti

Osana palvelupakettia, rekrytointipalvelujen asiantuntijat kartoittivat ja esihaastattelivat soveltuvia ehdokkaita. Korhonen kokee esihaastattelun nopeuttaneen myös Upeartin omaa rekrytointiprosessia.

– Pääsimme valitsemaan, ketkä halusimme kutsua haastatteluun. Haastateltavat tuntuivat olevan paremmin valmistautuneempia kuin yleensä. Heillä oli myös selkeämpi käsitys siitä, millaiseen työtehtävään he olivat hakemassa verrattuna siihen, että olisivat vain törmänneet avoimeen ilmoitukseen sattumalta, Korhonen jatkaa.

Hakijoiden määrä ja soveltuvuus yllättivät Upeartin edustajat iloisesti. Haastattelujen ja hakuprosessien myötä Upeart palkkasi yli kymmenen työntekijää kesän ajaksi näyttelyä mahdollistamaan.

– Aluksi meidän tarkoituksenamme oli vain testata kevyesti, miten yhteistyö rekrytointipalvelujen kanssa lähtee käyntiin ja millaisia ehdokkaita meille esitellään. Lopulta päädyimmekin rekrytoimaan melkein kaikki näyttelyn työntekijät työllisyys- ja kasvupalvelujen kautta, Korhonen kertoo.

Kolme isoa taulua, joissa on karhuja.
Purkutaidetalossa voi nauttia monenlaisesta taiteesta.

Hyvä yhteishenki ja mahdollisuuksia myös nuorille

Kun projektitoimintana luodaan uusi työporukka melkein tyhjästä, hyvinvoiva työyhteisö ei ole itsestäänselvyys. Korhonen on ilokseen huomannut, että työyhteisössä vallitsee hyvä yhteishenki ja kannustava ilmapiiri, jossa jokainen pääsee tekemään itsenäisesti töitä.

– Jokaiselle on löytynyt mieluisaa tekemistä. Koska suurimmalla osalla työntekijöistä on samanlainen tausta, työyhteisön hierarkia on tasainen ja ilmapiirikin on sen mukainen.

Myös tamperelaiset nuoret ovat saaneet tilaisuuden osallistua näyttelyn toteuttamiseen. Sekä Upeart että näyttelyssä kahvilatoimintaa pyörittävä yrittäjä ovat molemmat hyödyntäneet kaupungin tarjoamaa kesätyösetelimahdollisuutta. Kesätyöseteleillä palkatut nuoret ovat näyttelyn aikana päässeet työskentelemään erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä.

– On ollut hauskaa tarjota nuorille kesätyömahdollisuuksia. Nuoret ovat pystyneet vastaamaan hyvin näyttelyä ja taidetta koskeviin kysymyksiin. Onneksi pystyimme tarjoamaan heille työtehtäviä, jotka ovat selkeitä ja helppoja, Korhonen iloitsee.

Muutos.art-taidetalo sijaitsee Tampereen Ratinanrannassa osoitteessa Voimakatu 11. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 12–19 aina 31.8.2024 saakka.

Teksti: Sanna Orbinski
Kuvat: Sami Heikkilä
Jaa sosiaalisessa mediassa