Kansainvälinen akvarellitaiteen näyttely aukeaa Kulttuuritalo Laikussa

Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry (SAy) järjestää vuosittaisen ECWS:n eli European Confederation of Watercolour Societies -näyttelyn ja -symposiumin tänä vuonna Tampereella Kulttuuritalo Laikussa. Tapahtumaan odotetaan lähes 300 eurooppalaista akvarellistia. XXVII ECWS 2024 -näyttely on esillä 10.–25.8.2024.
Akvarellimaalauksessa näkyy taustalla haaleana ikkunoita, joita peittää sinivihreä väri.
Näyttelyssä on esillä muun muassa belgialaisen Lucienne Nijstersisin Nostalgia-teos.

Näyttely XXVII ECWS 2024 on Suomessa ainutlaatuinen ja upea katsaus eurooppalaisesta akvarellitaiteen moninaisuudesta. Näyttelyssä on mukana akvarellitaiteilijoita 14 eurooppalaisesta akvarellitaiteen yhdistyksestä. Esillä on yhtä hyvin taitavia, äärimmäisen pikkutarkkoja ja realistisia maalauksia kuin muutamalla määrätietoisella siveltimen vedolla vahvoja tunnelmia tai tunteita välittäviä teoksia ja kaikkea siltä väliltä. 

Esillä on yli 170 korkeatasoista koko- ja puoliarkin kokoista akvarellimaalausta. Jokainen yhdistys on valinnut Tampereen näyttelyyn kymmenkunta teosta. Isäntämaan kiintiö on isompi, joten Suomesta näyttelyssä on esillä 30 teosta 131 taiteilijan tarjoamien 219 teoksen joukosta. Näyttelyssä on myös myynnissä teoksista painettu näyttelyluettelo. 

Näyttelyn yhteydessä 10.–13.8.2024 järjestetään myös nelipäiväinen ECWS Symposium, jonka ohjelma sisältää demoja, työpajoja, plein-air-maalausta pop-up-näyttelyineen sekä vapaamuotoisen retkipäivän eurooppalaisten akvarellistikollegojen kanssa Tampereen alueella. 

ECWS-symposiumi ja näyttely järjestetään vuosittain eri Euroopan maissa järjestäjänä paikallinen ECWS:n jäsenyhdistys. Tampereen tapahtuma on järjestyksessä jo kahdeskymmenesseitsemäs. Edellisen kerran ECWS-näyttely ja symposium järjestettiin Suomessa vuonna 2011.
 

Infotilaisuus medialle järjestetään 9.8.2024 kello 16 Kulttuuritalo Laikussa (Keskustori 4). 

Näyttely on avoinna Kulttuuritalo Laikun aukioloaikoina

ti-pe klo 9–20
la-su klo 10–18.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja

Pertti Lassila
ECWS2024-tapahtuman pääkoordinaattori
Puhelin:
040 018 2816
Johanna Johnsson
SAy:n puheenjohtaja, ECWS2024-tapahtuman koordinaattori
Puhelin:
050 330 3638
Jaa sosiaalisessa mediassa