Vastaa kyselyyn Tampereen niityistä ja maisemapelloista

Tampere järjestää asukkaille verkkokyselyn kaupungin niittyjen ja maisemapeltojen nykytilasta ja niitä koskevista tulevaisuuden toiveista. Kysely aukeaa tänään 5.8.2024 ja sen tuloksia käytetään hyväksi tulevan viherpalveluohjelman laadinnassa.

Tampere laatii niittyjen ja maisemapeltojen viherpalveluohjelman vuoden 2025 loppuun mennessä. Ohjelma kattaa vuodet 2026–2035 ja siinä määritellään avoimien viheralueiden kunnossapidon kehittämisen toimenpiteet ja hoitotapaohjeet. Siinä hyödynnetään myös aiemman viherpalveluohjelman tietoja.

Nyt avattavalla karttakyselyllä selvitetään asukkaiden näkemyksiä niityistä ja maisema-alueista. Karttaan on merkitty kaupungin omistamia avoimia viheralueita, eli niittyjä, peltoja, laidunalueita ja niihin liittyviä pienialaisia puustoisia reunavyöhykkeitä. Näistä pyydetään kaupunkilaisten mielipiteitä ja toiveita.

Viherpalveluohjelman laadinnassa hyödynnetään myös aikaisempia kyselyitä, mutta uudella kyselyllä pyritään vielä tarkempaan tiedonsaantiin. Vastaaminen on luottamuksellista, eikä vastauksia voi yhdistää yksittäisiin vastaajiin.

Kysely on avoinna 5.8.-9.9.2024. 

Lisätietoja

Kirsi Mäntysaari-Ukkola
Viherasiantuntija
Puhelin:
044 423 5778
Riikka Söyrinki
Projektipäällikkö WSP Projektipäällikkö
Puhelin:
+358 44 710 9534
Teksti: Ismo Lehtonen
Kuvat: Riikka Söyrinki
Jaa sosiaalisessa mediassa