Arvonlisävero nousee 1.9.2024 alkaen

Arvonlisävero muuttuu 1.9. alkaen. Uusi arvonlisäveroprosentti on 25,5%. Nousu vaikuttaa ympäristöterveydenhuollon näytteenotto- ja mittausmaksuihin sekä eläinlääkintähuollon maksuihin. Ympäristöterveydenhuollon tarkastus- ja valvontamaksuihin ei alvin korotus vaikuta.

Arvonlisävero lisätään palvelun hintaan, kun taksassa on ilmoitettu sekä nettohinta että arvonlisävero. Kokonaishinnoitelluissa palveluissa arvonlisävero sisältyy taksassa palvelun hintaan.  Uutta arvonlisäveroprosenttia käytetään 1.9.2024 alkaen molemmissa hinnoittelutyypeissä, vaikka sitä ei oltaisi ehditty päivittää hinnastoon.

Kokonaishinnoiteltuja palveluja taksassa ovat eläinlääkintähuollon maksut. Taksassa näytteenotto- ja mittausmaksuissa on ilmoitettu nettohinta, johon alv lisätään.  Nämä molemmat maksut löytyvät Tampereen alueellisen ympäristöterveydenhuollon taksan viimeiseltä sivulta.

Kunnaneläinlääkärit laskuttavat käynti- ja toimenpidemaksut valtakunnallisen eläinlääkäritaksan mukaisesti. Maksuihin lisätään voimassa oleva alv.

Jaa sosiaalisessa mediassa