Kesäduuni auttoi tamperelaisia nuoria ja työnantajia monipuolisin keinoin

Tampereen kaupungin Kesäduuni tarjosi jälleen monipuolisia kesätyömahdollisuuksia tamperelaisille nuorille ja apua rekrytointeihin alueen työnantajille.
Nainen seisoo lavalla kohti tapahtumatilaa. Tilassa on paljon nuoria ihmisiä kiertämässä messupisteitä. Nainen ottaa heistä valokuvaa kännykällä.
Löydä Kesäduuni! -tapahtumissa kävi noin 380 vierailijaa.

Tampereen kaupungin Kesäduuni yhdisti jälleen tänä vuonna alle 30-vuotiaita kesätyönhakijoita ja Tampereen alueen työnantajia. Noin 66 eri työnantajaa teki noin 230 ilmoitusta avoimista kesätyöpaikoista Kesäduunin sähköiselle Tiitus-alustalle. Yksi ilmoitus saattoi sisältää jopa kymmeniä avoimia kesätyöpaikkoja.

– Kesäduunin tulevaisuuden suunnitelmat keskittyvät edelleen vastuullisten kesätyöpaikkojen tarjoamiseen nuorille ja työnantajien tukemiseen rekrytointiprosessissa. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on auttaa nuoria saamaan positiivisia kokemuksia työelämästä ja innostumaan siitä, kertoo Kesäduunin vetäjä, rekrytointikoordinaattori Saila Hämäläinen.

Kesäduuniin kuuluvat avointen kesätyöpaikkojen lisäksi myös alle 18-vuotiaiden kesätyönhakua tukeva Kesätyöseteli, nuorten kesäyrittäjyyteen tarkoitettu Kesäyrittäjyysseteli sekä työnhakijoille ja työnantajille suunnatut tapahtumat.
 

Alle 18-vuotiaille ja kesäyrittäjille tarkoitettuja seteleitä jaettiin aiempaa enemmän

Alle 18-vuotiaiden kesätyönhakua tukevan Kesätyösetelin saamisen ehtoja uudistettiin edellisvuosina saadun palautteen perusteella. Nyt yhä useampi nuori pystyy hyödyntämään seteliä kesätyönhaussa, ja työnantajat saavat joustavuutta kesätyön järjestämiseen. Tänä vuonna jaossa oli yhteensä 552 seteliä, mikä on enemmän kuin aiempina vuosina.

Myös nuoren omaa yritystoimintaa varten tarkoitettuja Kesäyrittäjyysseteleitä oli tänä vuonna saatavilla aiempaa enemmän. Yhdessä Oma Kesäduuni yrittäjänä -kampanjan kumppaneiden kanssa jaettiin yhteensä 100 seteliä. Kesäyrittäjät saivat myös aiempaa monipuolisempaa tukea verkostosta yritysideoidensa edistämiseen.
 

Tapahtumia sekä hakijoille että työnantajille

Tammi-huhtikuussa järjestettiin kolme Löydä Kesätyö! -tapahtumaa. Tapahtumissa nuoret pääsivät tapaamaan työnantajia, kehittämään työnhakutaitojaan ja kuuntelemaan monipuolisia esiintyjiä. Työnantajat pääsivät esittelemään toimintaansa ja avoimia kesätyöpaikkojaan. Tapahtumissa kävi yhteensä noin 380 vierailijaa ja 18 työnantajaa. Tapahtumista saaduissa palautteissa nousi esiin kasvokkain kohtaamisen tärkeys.

Työnantajille järjestetään syyskuussa oma Nuoret muuttuvat, entä sinä? -tilaisuus, jonka teemana on nuorten ja työnantajien työelämätoiveiden yhteensovittaminen. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille työnantajille. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Tampereen tapahtumakalenterista.

Lisätietoja

Saila Hämäläinen
Rekrytointikoordin.
Teksti: Hanna Kirmanen
Kuvat: Hanna Kirmanen
Jaa sosiaalisessa mediassa