Työllisyysjaosto aloitti toimintansa Tampereen seudulla

Elinvoima- ja osaamislautakunnan työllisyysjaosto aloitti toimintansa elokuun alussa ja järjestäytymiskokous pidettiin 12.8.2024.

Tampereen kaupungin Elinvoima- ja osaamislautakunnan työllisyysjaoston yhteistoiminta-alueeseen kuulu 16 kuntaa Pirkanmaalta. Päätöksenteossa ovat mukana Akaa, Kangasala, Nokia, Orivesi, Tampere, Valkeakoski, Virrat ja Ylöjärvi, Juupajoki, Kuhmoinen, Lempäälä, Pirkkalan, Pälkäne, Ruovesi, Urjala ja Vesilahti. Työllisyysjaosto vastaa työvoimapalvelujen järjestämisestä yhteistoiminta-alueella vuoden 2025 alusta alkaen.

Elinvoima- ja osaamislautakunnan työllisyysjaoston puheenjohtaja toimii Elina Järvenpää ja varapuheenjohtajana Ari Wigelius. Esittelijänä toimii työllisyysjohtaja Regina Saari. Työllisyysjaostossa on 17 jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. 

Elinvoima- ja osaamislautakunnan työllisyysjaosto on Tampereen kaupungin organisaatioon kuuluva toimielin, joka hoitaa muiden sopijakuntien puolesta yhteistoimintasopimuksessa tarkoitetut kunnan viranomaisen tehtävät. Yhteistoimintasopimuksessa on sovittu ehdoista, joiden mukaisesti sopijapuolet antavat lakisääteiset työvoimapalveluiden järjestämisvastuuseen kuuluvat tehtävät Tampereen kaupungin järjestettäväksi.

Työllisyysjaosto toimii viranomaisena asioissa, jotka koskevat työvoimapalveluiden järjestämisestä annetun lain mukaisia työvoimapalvelujen järjestämistehtäviä sekä muussa lainsäädännössä työvoimaviranomaiselle säädettyjä tehtäviä. Työllisyysjaosto toimii Valkeakoskea lukuun ottamatta viranomaisena myös kotoutumisen edistämisestä annetun lain mukaisten kunnille kuuluvien työikäisiä koskevien tehtävien hoitamisessa yhteistoimintasopimuksen mukaisesti. Työllisyysjaosto tulee toimivaltaiseksi järjestämislain mukaisiin asioihin 1.1.2025 alkaen, jolloin julkiset työllisyys- ja yrityspalvelut eli TE-palvelut siirtyvät valtiolta kuntien vastuulle.

Työsuunnitelma ja kokousaikataulu hyväksyttiin

Ensimmäisessä kokouksessa työllisyysjaosto hyväksyi työsuunnitelman ja kokousaikataulut syksylle 2024. Ajankohtaisissa asioissa käsiteltiin työllisyysjaoston koulutus sekä työllisyysalueen talousarviovalmistelun tilanne. Talousarvioesitys tulee jaoston päätettäväksi 27.8.2024 kokoukseen.

Lisätietoja jaoston toiminnasta ja aikataulusta on Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Lisätietoja

Elina Järvenpää
Puheenjohtaja, Elinvoima- ja osaamislautakunnan työllisyysjaosto
Puhelin:
040 4846 474
Regina Saari
Työllisyysjohtaja
Puhelin:
050 346 9603
Teksti: Minna Koivunen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa