Tampereen uintikeskuksen ison altaan laattakorjaukset viivästyvät

Ison altaan laattakorjauksien valmistuminen venyy korjauslaajuuden tarkentumisen takia.

Tampereen uintikeskuksen ison altaan laattakorjaukset viivästyvät kuukaudella korjauslaajuuden tarkentumisen vuoksi. Alkuperäisen aikataulun mukaan korjausten piti valmistua elokuussa, mutta työmaa jatkuu syyskuun lopulle. Syynä viivästykseen on betonilaatan odotettua hitaampi kuivuminen, joka on estänyt uusien laatoitusten aloittamisen ajallaan sekä laajentunut korjaustarve.

Altaan pohjassa havaittujen laattojen kohoamisen ja irtoamisen taustalla on valusaumassa käytetyt bentoniittinauhat. Bentoniittinauha, joka on valmistettu bentoniittisavesta ja turpoaa vedestä, täyttää sauman sisälle syntyneet halkeamat ja tyhjät tilat muodostaen vesitiiviin saumarakenteen. Altaan bentoniittinauha on päässyt turpoamaan liian lähellä altaan vedeneristystä, jolloin ainoa laajenemismahdollisuus on ollut ylöspäin. Tämä on nostanut laatoitusta vedeneristeineen ylös sauman kohdalta.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan vain syvän päädyn vauriokohdat olisi korjattu. Altaan tyhjentämisen jälkeen matalan päädyn laatoissa havaittiin merkkejä siitä, että sama laattojen irtoamisongelma voisi ilmetä myös tällä alueella lähivuosina. Tämän vuoksi työmaa päätettiin ulottaa koskemaan myös matalan pään laatoitusta, jottei tätä korjausta ei tarvitse jättää tuleville vuosille.

Pahoittelemme korjauksista aiheutuvaa haittaa ja kiitämme ymmärryksestä. Allas otetaan käyttöön heti kun se on mahdollista 

Lisätietoja

Ismo Harju
Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
044 423 5445
Jaa sosiaalisessa mediassa