Nuorisovaltuustovaalit tulevat jälleen

Tampereen nuorisovaltuusto (nuva) on nuorista koostuva vaikuttajaryhmä, jonka tehtävänä on ajaa nuorten etua ja toimia heidän äänenään kaupungin päätöksenteossa. Tänä syksynä järjestetään jälleen kaikkia Tampereen nuoria koskettavat vaalit, joissa valitaan uusi nuorisovaltuusto vuosille 2025–2026.

Vaaleissa ehdokkaat ja äänestäjät ovat vuosina 2006–2011 syntyneitä (n. 13–18-vuotiaita) Tampereella asuvia tai opiskelevia nuoria. Ehdolle asettumisen aika on syyskuussa 2.–30.9. ja ehdolle asetutaan täyttämällä lomake kaupungin nettisivuilla. Äänestäminen koittaa marraskuussa 4.–29.11. ja se tapahtuu Tampereen yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa koulupäivän aikana sähköisellä äänestysalustalla. Vaaleissa valitaan nuorisovaltuuston uusi kokoonpano vuosille 2025–2026. Yhteensä nuorisovaltuustoon valitaan 30 jäsentä ja 10 varajäsentä.

Asettuakseen ehdolle ja tullakseen valituksi ei nuorella tarvitse olla aikaisempaa kokemusta vaikuttamisesta. Kiinnostus ja halukkuus nuorten asioiden parantamiseen riittää. Nuorisovaltuuston toiminnassa perehdytään osallistumiseen ja vaikuttamiseen, opitaan demokratiataitoja, tutustutaan kaupungin päätöksentekoon sekä kannustetaan kokeilemaan uutta. Toiminnassa auttaa ja tukee nuoriso-ohjaaja.

Nykyisen nuorisovaltuuston viesti kaikille tamperelaisille nuorille on: hae rohkeasti mukaan! Toimintaan kaivataan monenlaisia nuoria edustamaan kaikkien tamperelaisten nuorten ääntä. Oppimisen lisäksi toiminnassa saa ennen kaikkea uusia ystäviä ja unohtumattomia kokemuksia.


 

Lisätietoja

Jenna Naukkarinen
Nuoriso-ohjaaja
Puhelin:
050 385 0222
Jaa sosiaalisessa mediassa