Syksyn ensimmäinen Lasten gallerian näyttely avautui Kulttuuritalo Laikun Käytävägalleriassa

Lasten gallerian syksyn ensimmäisessä Käytävägallerian näyttelyssä nähdään lasten terveisiä aikuisille. Tampereen lastenkulttuuri kysyi keväällä järjestetyillä Vaikuta!-päivillä mitä lapset toivoisivat aikuisilta enemmän ja mitä vähemmän.

Näyttelyssä nähtävät terveiset ovat keväällä 2024 Vaikuta!-päiviin osallistuneiden 4.-luokkalaisten tekemiä. Nuorisopalveluiden vuosittain järjestämien päivien tavoitteena on opettaa 10-vuotiaille lapsille demokratiataitoja ja erilaisia vaikuttamisen keinoja sekä antaa tietoa omasta kotikaupungista ja sen palveluista toiminnallisin menetelmin. Lasten vastaukset sykähdyttävät ja herättävät ajatuksia. Niiden perusteella jokainen aikuinen voi miettiä miten voisi vastata näihin lasten tärkeisiin huomioihin. Näyttelyssä voit jättää myös omia ajatuksiasi maalaustelineen pahviin. 

Enemmän aikaa yhdessä -näyttely avoinna aina Kulttuuritalo Laikun aukioloaikoina 15.9. saakka.

Syksyn 2024 Lasten ja nuorten gallerian näyttelyt:
16.8.-15.9. Enemmän aikaa yhdessä - 4. luokkalaisten terveisiä aikuisille
21.9.-27.10. Maalaa maailma! - Rullassa käyneiden yhteisömaalauksia
2.11.-11.12. Muoti-ilmiöitä - 6. luokkalaisten Taidekaaressa tekemää taidetta

Käytävägallerian näyttelyt ovat osa Lastenkulttuurikeskus Rullan ja Kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaren kehittämää Lasten galleria -kokonaisuutta, joka tuo lasten ja nuorten taidetta julkiseen tilaan vuoden 2024 aikana. 

Teksti: Janina Ahlfors
Kuvat: Merja Kostamovaara
Jaa sosiaalisessa mediassa