Jalkautujien näkökulmasta Blockfest-viikonloppu sujui hyvin

Nuorisopalveluiden työntekijät jalkautuivat yhdessä muiden ammattilaisten kanssa Blockfest-viikonloppuna niin festivaalialueella kuin sen ulkopuolella. Väkijoukon suuruuteen nähden illat sujuivat melko hyvin.

– Alaikäiset ovat pääkohderyhmäämme ja siksi osa nuoriso-ohjaajistamme jalkautui festivaalialueen ulkopuolelle. Tänä vuonna alaikäisiä nuoria oli kokoontunut paikalle arviolta joitain satoja. Nuorilla oli alueen ulkopuolella kiva ja iloinen meininki, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden koordinaattori Tiia Muriuki.

Festivaalialueella nuorisopalveluiden työntekijät työskentelivät yhdessä mielenterveys-, päihde- ja seksuaaliväkivaltatyöhön erikoistuneitten ammattilaisten kanssa “Miten menee?” -tukihenkilöinä. Osana henkisen tuen tiimiä nuoriso-ohjaajat toimivat myös  HAPPEE-alueella, johon festivaalikävijät saattoivat tulla hengähtämään hetkeksi ja vaihtamaan halutessaan kuulumisia ammattilaisten kanssa.

– Alueen sisäpuolella toimijoiden sekä festivaalin järjestän välillä yhteistyö toimi hyvin. Henkisen tuen tukihenkilöt tunnistettiin jo hyvin, ja nuoret festivaalivieraat tulivat aktiivisesti juttelemaan ja pyytämään apua. Yleisellä tasolla illat sujuivat ilman suurempaa hämminkiä, sanoo Muriuki.

Viikonlopun aikana nuorisopalveluiden työntekijät kohtasivat sekä alueella että sen ulkopuolella yhteensä noin 500 nuorta, joista 170 autettiin tavalla tai toisella. Noin 20 nuorta ohjattiin eteenpäin esimerkiksi poliisille tai ensiapuun.

Lisätietoja

Tiia Muriuki
Koordinaattori
Puhelin:
040 485 6080
Jaa sosiaalisessa mediassa