Tule kävelykierrokselle tutustumaan puulajikokeiluun keskiviikkona 21.8.

Osallistu puulajikokeilun esittelykierrokselle Tampereen keskustassa keskiviikkona 21.8.2024 kello 17 alkaen. Kävelykierroksella tutustutaan uusiin puulajeihin, joiden kestävyyttä ja soveltuvuutta ilmastonmuutokseen sekä Tampereen oloihin testataan koeistutuksissa.
Puulajikokeen taimia Pyynikillä.
Kolme koreanvaahteraa ja yksi valkopyökki kasvavat Pyynikillä kokeiluistutuksena.

Tapaaminen on Eteläpuistossa Eteläpuisto-kadun ja Koulukadun kulmauksessa. Kävelykierros on esteetön ja kestää 45–60 minuuttia.  Kierroksen vetää ja puulajikokeilusta kertoo tarkemmin ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäki Tampereen kaupungilta.  Kierroksella pysähdytään muutamassa kohteessa tarkastelemaan, miltä istutetut koepuut näyttävät nyt.

Tampereen viheralueilla kokeillaan parhaillaan 50 uutta puulajia, muun muassa erilaisia pyökkejä, vaahteroita ja havupuita. Tavoitteena on löytää niistä Tampereen ilmastoon sopivat lajit. Tällä hetkellä Tampereen kaupunkipuusto on lajistoltaan varsin yksipuolista, mikä lämpenevän ilmaston lisäksi altistaa puita tuholaisille ja kasvitaudeille.

Puulajikokeilu on kahdeksanvuotinen, ja hanke toteutetaan yhdessä Mustilan Kotikunnas Säätiön kanssa. Hanke on alkanut vuonna 2020, ja sen tulokset julkaistaan muidenkin hyödynnettäväksi.

Puulajikierros on osa Tampereen puistojen 150-juhlavuotta, jota vietetään parhaillaan.

Lisätietoja

Jyrki Lehtimäki
Ympäristösuunnittelija
Puhelin:
044 423 5405
Kuvat: Jyrki Lehtimäki
Jaa sosiaalisessa mediassa