Välivuosi voi olla muutakin kuin pänttäämistä yksin kotona

Tampereen Ohjaamo järjestää 21.8.2024 Monitoimitalo 13:ssa Välivuosi edessä -tapahtuman, jossa kerrotaan erilaisista vaihtoehdoista, mitä tehdä välivuoden aikana. Tapahtumassa kerrotaan muun muassa työskentelystä ja opiskelusta ulkomailla ja kotimaassa, avoimen yliopiston opinnoista, kausityöpaikoista sekä yrittäjyydestä.

Välivuosi edessä -tapahtumassa on esillä erilaisia vaihtoehtoja, miten viettää välivuotta. Tapahtumassa on laajasti esillä muun muassa opiskeluvaihtoehtoja, kausityömahdollisuuksia ja tietoa yrittäjyydestä.


- Ohjaamo haluaa antaa nuorille vaihtoehtoja ja erilaisia polkuja kohti työelämää. Jos opiskelupaikkaa ei nyt löytynytkään tai suunta on vielä epäselvä, niin tästä tapahtumasta voi löytää inspiraatiota itsensä kehittämiseen, sanoo Ohjaamon tiimiesihenkilö Tellu Mattila. 


Vapaaehtoistoimintaa tai nuorisovaihtoa Euroopassa on esittelemässä muun muassa Opetushallituksen koordinoima Eurodesk sekä Allianssin nuorisovaihto. Mukana ovat myös EuroPeers-nuoret, jotka kertovat omista kansainvälisistä kokemuksistaan. Eures-verkosto esittelee työmahdollisuuksien etsimistä Euroopasta. 


Mukana ovat myös kansaopisto-opiskelu ja avoin yliopisto-opiskelu. Toimintaansa esittelevät Voionmaan koulutuskeskus ja Päivölän opisto, Kesäyliopisto, sekä Tampereen yliopiston hakupalvelut. Yrittäjyydestä voi keskustella 4H:n ja Ensimetrin pisteillä. Mukana on myös RoboKop-hanke, joka hakee opiskelijoita robotiikan ja konetekniikan alalle. Lisäksi Kiipulan ammattiopisto esittelee hoiva-avustajaopintoja.


Paikalla on myös Tampereen kaupungin nuorisotoimen harrastustoimintaryhmät, Kotipesästä voimavaroja -hanke, Tampereen kaupungin lukiokoulutus. Henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyrityksistä paikalla ovat Go On -yhtiöt ja Henkilöstöliiga. Myös työkokeilumahdollisuuksista voi kysellä Ohjaamon pisteellä. 


-    Vuoden aikana voi kehittää omaa osaamistaan monilla eri tavoilla. Opiskelu, työkokeilu tai vapaaehtoistyöt voivat auttaa hahmottamaan omaa suuntaa opiskeluun ja tulevaan ammattiin. Tervetuloa tapahtumaan selvittelemään suuntia työhön tai opiskeluun, kertoo tapahtumasta vastaava rekrytointikoordinaattori Saila Hämäläinen. 
 

Välivuosi edessä -tapahtuma järjestetään 21.8. kello 13–16 Monitoimitalo 13:ssa Tampereella. Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta: Välivuosi edessä -tapahtuma (tapahtumat.tampere.fi)
 

Lisätietoja

Tellu Mattila
Tiimiesihenkilö
Puhelin:
040 661 2204
Saila Hämäläinen
Rekrytointikoordin.
Puhelin:
040 806 3683
Jaa sosiaalisessa mediassa