Valtuusto hyväksyi asemakaavoja syksyn ensimmäisessä kokouksessaan

Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 19.8.2024 hyväksyttiin muun muassa Viinikanlahden alueen asemakaava ja Pispalan asemakaavan uudistamisen toinen vaihe.

Jätevedenpuhdistamolta vapautuvalle Viinikanlahden alueelle arvioidaan tulevan noin 3000 uutta asukasta ja 250 työpaikkaa Hatanpään valtatien, Hatanpäänkadun ja Pyhäjärven viereen. Suurin osa nykyisestä kaava-alueesta on täyttömaata, jota on tarkoitus laajentaa ja muotoilla rantaviiva uudelleen.

Kokouksessa niin ikään hyväksytyn Pispalan asemakaavamuutoksen alue on noin 12 hehtaaria ja alueeseen sisältyy osia Ala-Pispalan sekä Ylä-Pispalan kaupunginosista. Rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyvien arvojen turvaaminen väljemmin rakentuneella Pispalan asemakaavoituksen II-alueella on edellyttänyt suojelumerkintöjen ohella täydennysrakentamisen määrän ja koon rajoittamista.

Valtuusto sai tiedoksi myös valtiovarainministeriön päätöksen Tampereen kaupungin ja Lempäälän kunnan kuntarajan siirrosta Vuoreksen alueella sekä hyväksyi tähän liittyvän äänestysaluejaon muutoksen.

Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa