Kerro mielipiteesi Tampereen Ratikan taiteen yleissuunnitelman luonnoksesta

Tampereen Ratikan taide -ohjelma on saamassa jatkoa, kun raitiotietä suunnitellaan jatkettavaksi Taysin alueelta Linnainmaalle ja Sorin aukiolta Pirkkalan Suupalle, Tampereen Raitiotie Oy tiedottaa. Ratikan verkkosivuilla voi tutustua Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -raitiotien taiteen yleissuunnitelman luonnokseen ja jättää siitä mielipiteensä palautelomakkeen kautta. Kysely on avoinna 21.8.–2.9.2024.
Kuvassa valotaideteos pimeässä Pyynikintorilla.
Ratikan taidetta Pyynikintorin pysäkillä.

Osana käynnissä olevaa Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien kehitysvaihetta on laadittu Tampereen Ratikan taiteen yleissuunnitelman luonnos. Ratikan taiteen yleissuunnitelma tukee ja visualisoi Ratikan taiteen tavoitteita luoda raitiotien varrelle laadukas, monipuolinen ja ympäristön viihtyisyyttä lisäävä taidekokonaisuus. Suunnitelmassa määritellään taiteen paikat, tavoitteet ja teemat sekä käytännöt taiteen toteuttamiseksi.

Tampereen Ratikka pyytää asukkailta palautetta Ratikan taiteen yleissuunnitelman luonnoksesta. Taiteen yleissuunnitelman luonnokseen voi tutustua ja siitä voi jättää palautetta Ratikan verkkosivuilla. Kysely on avoinna 21.8.–2.9.2024 ja siihen voi vastata anonyymisti.

Suunnitelmaan voidaan tehdä vielä muutoksia saadun palautteen pohjalta. Valmis suunnitelma viedään Ratikan taiteen ohjausryhmän hyväksyttäväksi syksyn aikana.

– Olemme tehneet taiteen yleissuunnitelmaa aktiivisessa vuoropuhelussa asukkaiden kanssa. Olemme keränneet uuden reitin varrelle sijoittuvasta taiteesta ideoita ja mielipiteitä useissa tapahtumissa sekä verkkokyselyissä. Haluamme, että asukkaat voivat vielä arvioida taiteen yleissuunnitelmaa nyt, kun se on luonnosvaiheessa, Tampereen Raitiotie Oy:n liikennepäällikkö Antti Haukka kertoo.

Ratikan taiteen toteutus Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien reitillä edellyttää myönteistä rakentamispäätöstä Tampereen ja Pirkkalan valtuustoilta. Päätöstä odotetaan lokakuussa 2024. Ratikan taiteen kokonaisuudesta vastaa Tampereen Raitiotie Oy, ja taiteen toteutusta koordinoi Frei Zimmer Oy. 

Tampereen Ratikka on tuonut taiteen osaksi matkustuskokemusta. Taiteesta sen erilaisissa muodoissa pääsee nauttimaan niin vaunuissa kuin raitiotien ympäristössäkin. Ratikan taiteen kokonaisuudesta vastaa Tampereen Raitiotie Oy, ja taiteen toteutusta koordinoi Frei Zimmer Oy. Tällä hetkellä Ratikan taide -ohjelmaan on osallistunut 86 taiteilijaa ja valmiita taideprojekteja on 63. 

Tampereen Raitiotie Oy on Tampereen kaupungin omistama yhtiö, jossa osakkaina ovat myös Kangasalan kaupunki, Pirkkalan kunta ja Ylöjärven kaupunki. Yhtiö vastaa tilaajana Tampereen raitiotieinfrastruktuurin rakentamisesta, kalustohankinnasta ja rahoituksen järjestämisestä sekä raitiotiejärjestelmän toimivuudesta. Tampereen Raitiotie Oy kehittää raitiotiestä tulevaisuuden liikennejärjestelmää, joka tukee kaupunkiseudun kasvua. 

Jaa sosiaalisessa mediassa