Tampereen Muutos.art-taidetalossa on käynyt jo yli 20 000 vierailijaa – näyttely avoinna 1. syyskuuta asti

Ympäristöteeman ympärille nivoutuva Ratinanrannan näyttely Muutos.art -taidetalossa on saavuttanut suuren suosion kahden aukiolokuukauden aikana. Näyttelyä on kiitelty yllättävistä toteutuksista ja ajatuksia herättävästä teemasta. Taidetalon toteutuksesta vastaa Upeart. Toteutus on tehty Tampereen kaupungin ja sen hallinnoiman alueellisen kulttuurin kehittämishankkeen, Operaatio Pirkanmaan tuella.
Muutos.art-taidetalon sisätilaan rakennettu taideteos nimeltä "Muovi valtaa", jossa sadoista, valkoisista muovilaatikoista rakennettu ketju näyttää valtaavan koko tilan.
Hanna Postman "Muovi valtaa" -teos Muutos.art-taidetalossa.

Muutos.art-taidetalo on houkutellut jo yli 20 000 vierailijaa tutustumaan jättimäiseen taidekokonaisuuteen Tampereen Ratinassa. Nyt viimeistä viikkoa auki oleva Muutos.art-taidetalo sulkee ovensa sunnuntaina 1. syyskuuta.

Näyttelyn monipuolinen taiteellinen kokonaisuus koostuu yli viidestäkymmenestä tilataideteoksesta, kahdesta galleriatilasta ja julkisivujen graffititaiteesta.

Näyttelyn tilataideteokset nitoutuvat yhteen tärkeän ympäristöteeman ympärille. Näyttelyä voi luonnehtia rohkeaksi kokonaisuudeksi, joka uskaltaa ottaa kantaa jopa oman olemassaolonsa mielekkyyteen.

Taiteellinen kokonaisuus on kesän aikana levittäytynyt myös taidetalon ulkopuolelle, kun graffititaide on vallannut sille luontaista tilaa rakennuksen julkisivuista.

”Kun pohdimme, minkälainen graffititaide on ollut esillä Suomen mediassa viime vuosina, on siitä helposti puuttunut sille ominainen rouheus. Voisi jopa sanoa, että graffititaiteesta on pyritty tekemään myyntikelpoista tai paikoitellen jopa söpöä. Sitä on tuotu esiin tavalla, jossa se lakkaa haastamasta yhteiskuntaa menettäen paradoksaalisesti merkitystään. Pyrimme välttämään tällaista lähestymistä ja mukaan saatiinkin aivan loistavia tekijöitä. Pelkästään julkisivut ovat mielestäni vierailemisen arvoinen kokonaisuus”, kertoo hankkeen taidekoordinaattori Yiorgos Slunga Upeartilta.

Muutos.art-taidetalo on puhutellut taiteen tuntijoita ja samalla onnistunut houkuttelemaan uusia yleisöjä taiteen äärelle.

”Näyttelyvieraita on ollut perheen pienimmistä vanhimpiin ja paljon taidenäyttelyissä käyvistä vähemmän taiteesta yleensä kiinnostuneisiin. On hienoa, että näin laaja yleisö on löytänyt tärkeää aihetta käsittelevän kokonaisuuden ja myös ymmärtänyt sen merkityksen”, toteaa Slunga. 

Muutos.art-taidetalo
Voimakatu 11, 33100 Tampere

Avoinna:
14.6.–1.9.2024, ti–su klo 12–19

Liput:
Maksullinen näyttely 2. ja 3. kerroksessa: aikuiset 12 €, lapset (7–17 v.) 8 €
1. kerroksen gallerioihin vapaa pääsy
Liput ovelta ja Muutos.art-verkkosivun lippukaupasta.

Muutos.art on Upeartin kehittämä konsepti, joka tutkii muuttuvien kaupunkitilojen aktivoimista taiteen ja kulttuurin keinoin. Tampereen Muutos.art-hankkeen on käynnistänyt Operaatio Pirkanmaa ja sen mahdollistaa Suomen Kulttuurirahaston myöntämä Kärkihanke-apuraha Pirkanmaan rahaston yleisrahastosta.

Lisätietoja:

Upeart
+358 50 468 6521
press(at)upeart.com

Teksti: Minttu Taipale / Upeart & Satu Keltanen
Kuvat: Teos Hanna Postma: Muovi valtaa | Kuva Ilkka Vuorinen & Kiia Haikola / Upeart.
Jaa sosiaalisessa mediassa