Fresh! by Music x Median ohjelma täyttää nuorten kulttuurikeskuksen lokakuussa

Lauantaina 5.10. Tampere-talossa järjestetään uusi maksuton Fresh! by Music x Media -tapahtuma, joka on suunnattu kaikille 16–29-vuotiaille musiikkialasta kiinnostuneille nuorille. Tampereen kaupungin nuorisopalvelut on mukana tapahtumassa tarjoamalla tapahtuman jatkot nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa.

Tampere-talossa ohjelmassa on keskusteluja, työpajoja, urasparrausta, biisiklinikoita ja verkostoitumista alan erilaisten toimijoiden sekä muiden nuorten kanssa. Tampere-talon jälkeen ohjelma jatkuu nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalolla Stage 13 Goes Fresh! -tapahtumassa.

– Haluamme lisätä nuorten tietoisuutta ja kiinnostusta musiikki-, viihde- ja tapahtuma-alaa kohtaan. Luovilla aloilla on paljon erilaisia tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia, monipuolisia urapolkuja sekä inspiroivia harrastusmahdollisuuksia. Fresh! tuo nämä helposti, kiinnostavasti ja maksutta nuorten ulottuville, kertoo Music x Median toimitusjohtaja Jani Jalonen

Stage 13 Goes Fresh! 

Stage 13 Goes Fresh! -tapahtumassa on avoimet ovet nuorten kulttuurikeskuksen studioon ja luvassa on myös Pajaston musiikki- ja mediapajan Ableton Live -jamisessiot. Kädentaitokerroksessa osallistujat pääsevät tekemään levynkansigrafiikkaa eri tekniikoilla sekä suunnittelemaan esimerkiksi oman bändin logoa.

Tapahtumassa on myös kaksi esiintyvien artistien pitämää työpajaa. Shiraz Lane yhtyeestä tuttu Hannes Kett pitää työpajan otsikolla “Oman soundin löytäminen ja bändityöskentely”. Työpajassa Hannes avaa hänelle tärkeitä teemoja, jotka ovat auttaneet häntä sekä omalla urallaan että yhtyeessä toimiessa. Illan toisessa työpajassa pohditaan artisti Ida Alexin johdolla omaa artistiutta työpajassa “Oman artistiuden kirkastaminen – mikä on se sun juttu?” Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen.

Ilta päättyy Stage 13 -keikkoihin, joissa lavalle nousevat  tuoreet yhtyeet SCENE, Sarama, E.E.Sekopoltsit ja Kiertorata. Stage 13 on nuorille suunnattu tapahtumakonsepti, jossa nuoret artistit ja bändit pääsevät esiintymään matalalla kynnyksellä. Keikat järjestetään avoimina yleisötilaisuuksina, jotka myös striimataan Nuorten Tampereen YouTube-kanavalle.

– On hienoa olla mukana tässä uudessa tapahtumayhteistyössä, joka tarjoaa upean mahdollisuuden nuorille päästä syventämään omaa musiikkialan osaamistaan, ja vieläpä ihan maksutta! Samalla tarjoamme nuorille bändeille näkyvyyttä ja osallistujille ikimuistoisia elämyksiä keikkojen ja työpajojen parissa, sanoo Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen kulttuurituottaja Milka Uusitalo.

Fresh! by Music x Media 

Lauantaina 5.10.2024 Tampere-talossa järjestettävä maksuton Fresh! by Music x Media on suunnattu kaikille musiikkialasta kiinnostuneille nuorille. Tarjolla on sisältöä monipuolisesti esimerkiksi artistiudesta, sisällöntuottamisesta, musiikin tekemisestä, tapahtumien tuottamisesta sekä levy-yhtiöissä tai live-alalla työskentelemisestä kiinnostuneille ja aloja jo opiskeleville. Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. 

Tapahtuman taustalla on musiikki-, viihde- ja tapahtuma-alan ammattilaistapahtuma Music x Media, joka järjestetään Tampere-talossa 2.­–4.10.2024. Tänä vuonna 35:tta kertaa järjestettävä Music x Media kokoaa vuosittain Tampereelle yli 1 000 luovien alojen ammattilaista. Fresh! by Music x Media jatkaa 5.10. päätapahtuman kanssa samoista teemoista, mutta suunnattuna nuorille tulevaisuuden ammattilaisille.

Lisätietoja

Milka Uusitalo
Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 800 4488
Noora Luttinen
Fresh! by Music x Media
Puhelin:
040 554 8337
Jaa sosiaalisessa mediassa