Juhannuskylänkadulla testataan pyörähangaaria

Tampereen kaupunki testaa keskustassa Juhannuskylänkadulla pyörähangaarin sopivuutta taloyhtiön pyöräpysäköintiin. Kyseessä on väliaikainen pilotti, jonka aikana hangaari on vieressä sijaitsevan taloyhtiön asukkaiden käytössä.

Haussa ratkaisuja taloyhtiöiden pyöräpysäköintiin

Juhannuskylänkadulle elokuussa asennettu pyörähangaari on lukittava, ylöspäin aukeava kaappi, jonne mahtuu viisi pyörää. Hangaari on sijoitettu pysäköintiruutuun kadun varrelle. Taloyhtiön kanssa toteutettavan kokeilun tavoite on selvittää, olisiko hangaari yksi ratkaisu asukkaiden pyöräpysäköintiin.

–Varsinkin ydinkeskustassa kunnolliselle pyöräpysäköinnille voi olla vaikeaa löytää tilaa taloyhtiön tontilta. Kaupunki kerää hangaaripilotin kokemukset ja selvittää, voisiko kaupunki tulevaisuudessa tarjota laajemmin asukaspyöräpysäköintiä omalla alueellaan, liikennesuunnittelija Jukka Uusitalo kertoo.

Tavoitteena pyöräilyn lisääminen

Pyöräpysäköinnin parannustoimet ovat tärkeä osa pyöräilyn edistämistä. Tampereen kaupungin tavoitteena on kasvattaa pyörällä kuljettavien matkojen määrää.

–Pyörämatkan lähtöpaikka on usein asukkaan oma koti. Kun tarjolla on laadukas ja helppokäyttöinen pyöräpysäköinti, se kannustaa pyöräilyyn. Siksi kaupunki haluaa yhdessä taloyhtiöiden kanssa löytää hyviä ratkaisuja, Jukka Uusitalo kertoo kokeilun taustasta.

Pilotti on osa kehittämishanketta, jonka kaupunki on käynnistänyt yhdessä Swecon kanssa Traficomin hankeavustuksella. 

Lisätietoja

Jukka Uusitalo
Erikoissuunnittelija
Puhelin:
040 800 7582
Teksti: Sanna Ovaska
Kuvat: Jukka Uusitalo
Jaa sosiaalisessa mediassa