Hiedanrannan asukasmäärää tarkastellaan, kasvua ohjataan raitiotien varteen

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 2.9.2024 Hiedanrannan uuden asuinalueen etenemisen. Kaupunginhallitus kuitenkin edellyttää, että alueelle tavoitellaan enemmän asukkaita kuin 18 500 tai asukasluvun mahdollinen lasku huomioidaan luontoarvoja heikentämättä muilla Tampereen rakentuvilla asuinalueilla raitiotien varrella.
Hiedanrannan havainnekuva ilmasta.
Ilmahavainnekuva Hiedanrannasta

Entisen tehdasalueen rakentaminen on alkamassa vielä tämän vuoden aikana ja väkilukutavoite ohjaa kaupungin kaavoitusohjelman tavoitteita. Näsijärven rantaan on rakentumassa uusi rantakaupunki, Hiedanranta. Alueella halutaan yhdistää uudella ja ekologisella tavalla työtä, erilaisia toimintoja, asumista, kulttuuria ja tapahtumia.

Hiedanranta koostuu kolmesta alueesta. Vanhaa tehdasta ympäröiville alueille rakennetaan ensivaiheessa keskusta, johon tulee erityisesti palveluita ja asumista. Keskusta rajoittuu keskuspuistoon, jonka länsipuolella kehitetään Lielahtea myös asumisen ja palveluiden alueena. Näsisaarta laajennetaan vesistötäytöillä ja saarelle rakennetaan erityisesti asumista.

Hiedanrannan rakentamisen on suunniteltu alkavan vielä tämän vuoden aikana Pohjoiskortteleiden alueelta, raitiotieliikenne kulkee alueelle puolestaan vuoden 2025 alussa.

Esityksessä Hiedanrannan asukasmääräksi kaavailtiin noin 18 500 asukasta. Kaupunginhallitus edellyttää, että Hiedanrannan asukasmäärää pyritään vielä kasvattamaan erinäisin ratkaisuin nykyisestä tavoitetasosta. Kaupunginhallituksen mukaan kaupungin kasvuodotukset huomioiden Hiedanrannan asukasluvun mahdollinen lasku alkuperäisestä tavoitetasosta tulee luontoarvoja heikentämättä huomioida muilla Tampereen rakentuvilla asuinalueilla raitiotien varteen.

Lisätietoja

Juha-Antti Kaivonen
Hankekehitysjohtaja
Puhelin:
040 680 0179
Tero Tenhunen
Hankejohtaja
Puhelin:
050 540 2860
Jaa sosiaalisessa mediassa