Tampere haastaa kaupungin koulut mukaan Luonnon taksvärkkipäivään

Luontofoorumi-viikolla tamperelaisille on tarjolla luontotapahtumia ja ekskursioita kiinnostaviin, luonnon monimuotoisuutta tukeviin kohteisiin. Koulut haastetaan mukaan vaikka välitunnin mittaiseen luontotekoon samalla viikolla.
Nuoret metsässä tutkimassa sitä pienissä ryhmissä.
Koululaisia luontokoulu Korennossa Teiskon Terälahdessa.

Tampereen kaupunki järjestää 9.–15.9. Luontofoorumi-viikon, jonka huipennus on 11. syyskuuta järjestettävä Kaupunkien luontofoorumi. Foorumin pääpuhujaksi saapuu Maailman talousfoorumin (WEF) luonto- ja biodiversiteettijohtaja Akanksha Khatri.

Kaupunkien rooli monimuotoisuustyössä ulottuu myös kasvatukseen ja opetukseen. Luonnon ekosysteemien ymmärrys ja luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen ovat osa kestävyys – ja luontokasvatusta, johon myös Tampereen kouluissa panostetaan.  

Koulut mukaan Luonnon taksvärkkipäivään

Tampereen kaupunki haastaa Luontofoorumiviikolla kaikki kaupungin koulut mukaan Tampereen omaan Luonnon taksvärkkipäivään tekemään konkreettisia tekoja luonnon monimuotoisuuden eteen. Luokat voivat itse päättää, minä teemaviikon päivänä taksvärkkipäivä järjestetään. Tempaus voi olla pienimmillään välitunnin mittainen.

– Tampereen ilmasto- ja luonto-oppaasta osoitteesta tampereenilo.fi löytyy monipuolisia ja inspiroivia vinkkejä ja ohjeita, joista jokainen luokka voi napata yhden tai useamman luontoteon toteutettavaksi, kertoo Roosa Ritola Tampereen kaupungin perusopetuksesta. 

– Tehtävät ovat kestoltaan vaihtelevia ja eri oppiaineisiin sopivia, pienikin teko on merkittävä!  Lisäksi osallistuneiden luokkien kesken arvotaan luokan ja luonnon hyvinvointia lisäävä palkinto, Ritola vinkkaa.

Lisätietoja

Roosa Ritola
Luonnon taksvärkkipäivä Projektipäällikkö
Puhelin:
040 538 3687
Kaisa Mustajärvi
Kaupunkien luontofoorumi Kehittämispäällikkö
Puhelin:
040 806 2294
Teksti: Pyry Rinkinen
Kuvat: Tampereen kaupunki / Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa